KESK: Memur-Sen, TOKİ üzerinden rant elde etme peşinde!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 00:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle ?iyi ilişkiler? kurarak örgütlülüğünü bunun üzerinden büyütmeye çalışan, 5 YTL sendika aidatını 10 YTL'ye çıkarmak için Toplu Görüşmelerde ?büyük mücadele? veren Memur Sen; son dönemlerde TOKİ'nin sendikalara tanıdığı bazı avantajları sanki Memur Sen için sağlanan avantajlarmış gibi lanse ederek buradan da rant elde etmek istemektedir.

Oysa TOKİ sendikalar üzerinden yapılan tüm başvurularda, başvuruculara çeşitli imkânlar, avantajlar sağlamaktadır. Şöyle ki;

TOKİ sendikalarla 120 ile 1200 konut arasında sözleşme yapabiliyor.

Bu sözleşmede sendikanın tüzel kişiliği kullanılıyor ve bundan kaynaklı bazı avantajlardan kişiler faydalanabiliyor. Ancak sorumlu sendika değil kişiler oluyor. Çünkü sonuçta sözleşme kişilerle TOKİ arasında yapılıyor.

Sendika aracılığıyla yapılan sözleşmeler sayesinde;

Kişi yıllık artışlardan etkilenmiyor. Sözleşmede belirtilen fiyat ne ise o ödeniyor. Diğer durumda maliyette yaşanan artışlardan kişi etkileniyor.

Bireysel başvurularda konut çıkmayabiliyor. Ancak sendika aracılığıyla başvuranların çıkıyor.

Toplam fiyatta %20 avantaj sağlanıyor.

Kendi başına başvurularda taksitlendirme hemen başlatılırken, sendika aracılığıyla yapılanlarda konut bittikten sonra taksitlendirme başlatılıyor.

TOKİ memurları alt gelir grubu olarak kabul ediyor ve %10?15 peşinat yatırılarak 120 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor. Kendi başına yapılan başvurularda ise en fazla 100 ay taksit yapılıyor.

Bu avantajlar üyeleri adına başvuru yapan tüm sendikalar için tanınmakta olup, Memur Sen'e özgü sağlanan avantajlar değildir. Ancak Memur Sen yaptırdığı anketlerde, kendi amblemi ile TOKİ amblemini yan yana kullanıp, sanki TOKİ ile Memur Sen arasında yapılan özel bir protokolmüş gibi sunmaktadır. Nitekim kimi illerde örgütlenme çalışmalarında ?Memur Sen'e üye olursanız size TOKİ'den konut ayarlarız? denilmektedir. Bu durum promosyon sendikacılığında ısrarın göstergesidir. Kamu emekçilerini siyasal atmosferin baskısı altına almaya dönük tutum ve politikalardır.

Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde ilkeleri ve mücadele geleneğinden güç alan KESK olarak, kamu emekçilerini yanıltmaya ve yanlış yönlendirmeye dönük böylesi tutumları doğru görmüyor, kınıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber