Meme kanserinde kendi kendine muayene çok önemli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2007 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Merkezi (ACSAB) Başhekimi Dr. Kader Güre, bayanların meme kanseri konusunda erken tanı bakımından kendi kendilerine meme muayenesi yapmalarının hayat kurtarıcı olabileceğini söyledi.

Sinop Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bastırılan broşürlerle, bayanlar meme kanserine karşı bilgilendiriliyor. Meme kanserinin erken tanısında en etkili araç olan kendi kendine meme muayenesi, hazırlanan broşürde çizimlerle anlatılıyor.

ACSAB Başhekimi Dr. Kader Güre, Sinoplu bayanları gerek broşür, gerekse düzenlenen etkinliklerle meme kanserine karşı bilgilendirdiklerini söyledi. Meme kanserinde kendi kendine muayenenin çok önemli olduğunu dile getiren Kader Güre, "Ayda bir kez düzenli olarak yapılacak muayene, memedeki normal olmayan değişiklikleri belirlemek açısından yeterlidir. Bunun için bayanlar, kendilerine bir gün seçip bunu takvime işaretleyerek unutulmamasını sağlayabilir" dedi.

Memede ele gelen kitlelerin çoğunun kanser olmadığını belirten Dr. Güre, "Özellikle genç yaşlarda kist ya da fibroodemon denilen kitleler sık görülür. Yinede belirlenen kitlenin niteliğini doktorunuz daha doğru biçimde saptayacaktır. Kendi kendine muayene önemli olmasına karşın, erken tanıda bugün için en etkili yöntemin momografi olduğunu unutmayın. Eğer 50 yaşın üzerindeyseniz, doktorunuzun önerisine göre her yıl ya da iki yılda bir kez momogram çektirmeniz, yaşam kurtarıcı olabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber