Memuru, seçim sonrası aynı göreve atamayan işleme, yürütmeyi durdurma...

Haber Giriş : 06 Ekim 2007 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

22 Temmuz seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal, seçim sonrası görevine dönmek için TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'a başvurdu. Arınç, Köksal'ı eski görevine değil Başkan Müşavirliği kadrosuna atadı. İşlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava Açan Köksal, idare mahkemesinden ?yürütmenin durdurulması' kararını aldı.

TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek ANAVATAN'dan milletvekili adayı olan Cengiz Köksal, seçim sonrası eski görevine başlatılmadı. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Köksal'ın istifa ettiği kadrosunun dolduğunu gerekçe gösterdi. Arınç tarafından Başkan Müşavirliği kadrosuna atanan Köksal, işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Mahkeme, Köksal'ın başvurusun kabul ederek, ?Davacının TBMM Genel Sekreter Yardımcılığına atanması talebinin reddine ilişkin işlem ile Başkan Müşavirliği kadrosuna atanması işleminde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle, açıkça hukuka aykırılığı saptanan dava konusu işlemin uygulanmasının devamı halinde davacı açısından telafisi güç zararların doğmasına neden olabileceğinden, dava sonuna kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber