İzmir ve Bursa, yağmura kavuştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2007 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmirliler 6 ay sonra yağmura kavuştu

İzmir'e yaklaşık altı ay sonra yağmur yağdı. Sabah saatlerinden itibaren yağmur bulutlarını gören İzmirliler, ceket ve şemsiyelerini yanlarına aldı. Öğle saatlerinde şehrin merkezine yer yer sağanak şeklinde yağmur yağmaya başladı.

Yağmurun sevinciyle birçok İzmirli yolda yürümeyi ve ıslanmayı tercih etti. Yer yer hızını arttıran yağmur kimileri için sığınılacak mekan aramak zorunda bıraktı. Yağmurun yağmasıyla birlikte birçok araç zincirleme trafik kazasına karıştı. Can kaybının olmadığı kazalarda maddi hasar oluştu.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son altı ay içinde kayda değer oranda yağmur düşmedi. Bu sebeple barajlardaki doluluk oranı da yüzde 30'lara kadar geriledi. Meteoroloji yetkilileri, sabah saatlerinde şehrin kuzeyinden başlayan yağışların öğle saatlerinde güney kesimlerini de etkisi altına aldığı açıkladı. İlk ölçümlere göre metrekareye 5 kilogram yağmur düştü. Pazar günü de etkisini sürdüreceği tahmin edilen yağmurun, akşam saatlerinden itibaren iç kısımlara kayacağı bildirildi.


Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Bursa'da, kısa süre etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Bursa İtfaiye Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yaklaşık 45 dakika süren sağanak yağış nedeniyle merkez Osmangazi ilçesinde 1 ve Gürsu ilçesinde de 10 ayrı noktada, ev ve iş yerlerinin alt katlarını su bastı. Gelen ihbarları değerlendiren itfaiye ekipleri, su baskınlarına müdahale etti.

Öte yandan, sağanak yağış yüzünden trafikte aksamalar yaşandı, zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Kentin çeşitli yerlerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber