ÖSYM, en çok, cep telefonuyla sınava giren adaylardan dertli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), cep telefonu sıkıntısına çözüm arıyor. Mevcut uygulamada adaylar sınava girecekleri binaya geldikleri zaman, telefonlarını kapıdaki görevlilere teslim ediyor. Fakat tüm uyarılara ve kontrole rağmen, sınavlara cep telefonuyla girilmesi engellenemiyor. Kapıdaki görevlilerin yaşadıkları zorluklar da üstüne eklenince ÖSYM, cep telefonlarını sınava girmeden görevlilere teslim etme uygulamasını kaldırma kararı aldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, mevcut sistemdeki sorunlara değinerek ?Yanlarında cep telefonuyla sınava gelen adaylar ya görevlilere teslim etmiyor ya da giderken unutuyor. Görevlilerin de bu kadar çok telefonu karıştırmadan sahiplerine vermeleri çok zor oluyor? dedi.

CEP TELEFONUYLA KOPYA

Sınava telefonla girilmesi halinde, telefon kapalı bile olsa adayın sınavının iptal edildiğini vurgulayan Yarımağan, ?'Diyelim ki kişinin cep telefonu kapalı ama sınavın bitmesine 5 dakika kala gözetmenler cep telefonu olduğunu anlarsa onu hemen rapora yazıyorlar ve o adayın sınavı iptal ediliyor'' diye konuştu.

Bazı adayların da ?kötü niyetle' yanlarında cep telefonuyla sınava girdiklerini ifade eden Yarımağan, cep telefonuyla kopya çekildiğinin tespit edildiğini anlattı. Yarımağan, ?'Son yapılan Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nda (ÜDS) bir kişi cep telefonuyla yakalandı. Bu kişi, sınavının iptal edilmesinin ötesinde polise de teslim edildi?' dedi.

TUVALETE İZİN

İnsanların sınava telefonsuz gelmeye alışması gerektiğini vurgulayan Yarımağan, sınavlarda tuvalet izni uygulamasına ilişkin de bilgi verdi. Prof. Yarımağan ?İznin suistimal edilmemesi için, salon başkanına yetki veriyoruz. Görevlilerimize de bazı taktikler veriyoruz. ?Aday tuvalete gittiğinde siz de gidin' diyoruz. Tuvalete gitme amacı belki sadece yüzünü yıkamak için de olabilir. Görevlilerimize ?Yüz yıkanan yere siz de girin ama kabine girmek istiyorsa kendi istediği değil, sizin gösterdiğiniz yere girmesini isteyin' diyoruz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber