Okullarda şiddeti engellemek rehberlik hizmeti ile mümkün

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 2007-2008 öğretim yılı başlayalı bir ay olmasına rağmen, okullarda ölümlü ve yaralanmalı 23 şiddet olayının yaşandığına dikkat çekti. Dinçer, ?Okullarda rehberlik hizmetlerinin işletilmesi ve buralardaki personel sayısının arttırılması gerekli? dedi.

Dinçer yaptığı açıklamada, okullarda artarak devam eden şiddet olaylarının çocukların ve gençlerin psikolojisi kadar eğitim öğretim sürecinin sağlıklı işlemesini de tehdit ettiğini vurguladı. Son birkaç ayda yaşanan şiddet olaylarının sonuçlarını tartışmaktan çok nedenlerini sorgulamak gerektiğini belirten Dinçer, ?Toplumdaki gelir adaletsizliğinin ve yoksullaşma oranının artması, göç ve kültürel yozlaşma, yerel düzeyde kendi yönetim düzeneklerini oluşturan mafya benzeri grupların sayısındaki artış okullarda şiddeti besleyen en önemli nedenlerdir? dedi.

Okullardaki şiddet sorunun çözülmesi için günü birlik müdahalelerden kaçınarak uzun vadeli eylem planları yapılması gerektiğini kaydeden Dinçer, şu ifadelere yer verdi:

?Okullarda rehberlik hizmetlerinin işletilmesi ve buralardaki personel sayısının arttırılması gereklidir. Gençliği anlama, algılama sorunlarına çözüm üretebilmek ve bu alandaki yetenekleri ortaya çıkarmak için eğitimin ne kadar önemli olduğu ortadadır. Okul içinde özel güvenlik birimleri veya okullarda sivil polis görevlendirerek sorunu kolluk kuvvetleri ile çözmek sorunu başka yerlere havale etmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber