Terörü protesto eden öğrencilere, bir başka öğrenci grubu molotof attı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ekim 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Terör olaylarına tepki için, Ege Üniversitesi'nde yaklaşık 300 öğrenci yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında, 25 kişilik doğu kökenli öğrenci grubu ile aralarında gerginlik yaşandı. Dou kökenli öğrenciler yürüyüş yapanlara molotof kokteyli attı. Tahriklere kapılmayan öğrenci grubu İstiklal Marşı okudu, bir kız öğrencinin bu sırada ağladığı görüldü.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde toplanan ve aralarında türbanlı kızların da bulunduğu yaklaşık 300 öğrenci, PKK terör örgütü üyelerince Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesine tepki göstermek için ellerinde Türk Bayraklarıyla Edebiyat Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler yürüyüş sırasında ?Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz', ?Meclise gireriz 20 kişiyi asarız', ?Şehitler ölmez vatan bölünmez', ?Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz', ?Kahrolsun PKK', ?Ne Mutlu Türküm Diyene', ?Ege uyuma şehitlere sahip çık', ?Vatan sanan canım feda', ?Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri' sloganları attı.

MOLOTOFLU GERGİNLİK

Öğrenci topluluğu Edebiyat Fakültesi önüne geldiğinde, yaklaşık 25 kişilik, doğu kökenli öğrencilerden oluşan grup, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı öven Kürtçe sloganlar attı. Grup, ?Faşizme karşı omuz omuza', ?Ege faşistlere mezar olacak' diye bağırdı. Bunun üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı. Doğu kökenli öğrenciler ellerindeki bir molotof kokteylini, yürüyüş yapan 300 kişilik gruba doğru fırlattı. Yerde parçalanan molotof kokteyl alev aldı, ancak herhangi bir yaralanmaya yol açmadı.

İSTİKLAL MARŞI'NA KARŞI APO SLOGANLARI

Kısa büren gerginliğin ardından, ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan gruptan bir kişi, tek tek Hakkari'de şehit düşen askerlerin ismini okudu. Grup da hep bir ağızdan ?Burada' diye karşılık verdi. İstiklal Marşı okuyan grup, asker selamı verdi, bir kız öğrenci bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. İstiklal Marşı okunurken, karşıt görüşlü öğrenciler yine PKK'yı ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı övücü sloganlar attı. Bazı öğrenciler slogan atan gruba saldırmak istedi, ancak arkadaşları engel oldu. Terör eylemlerini protesto eden ögrenciler, tekrar İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber