Eski vekil'in 'eşini yaralamak'tan 1.5 yıla kadar hapsi istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski AKP'li vekil Halil Ürün'ün "eşini yaralamak"tan 1.5 yıla kadar hapsi istendi

Eski AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün hakkında, eşi Esma Ürün'ü "kasten yaraladığı" iddiasıyla 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki fezlekenin, TBMM Başkanlığı'ndan Adalet Bakanlığı kanalıyla gönderilmesinin ardından Ürün ile ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Yücel İldeniz tarafından hazırlanan iddianamede, Esma Ürün'ün, evde yaptıkları münakaşa sırasında eşi Halil Ürün'ün kendisini darp ettiğini ileri sürdüğü ve olaydan 3 gün sonra Yıldız Polis Karakolu'na başvurduğu kaydedildi.

İddianamede, Adli Tıp Kurumundan alınan raporunda, "basit bir tıbbi tedavi ile iyileşecek ölçüde" yaralandığı belirtilen Esma Ürün'ün, daha sonra 11 Mayıs 2006 tarihinde verdiği dilekçe ile şikayetinden vazgeçtiği anımsatıldı.

Halil Ürün'ün ise avukatı huzurunda verdiği ifadede, suçlamayı kabul etmediği ifade edildi.

İddianamede, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 217/1. maddesine göre delillerin takdirinin mahkemeye ait olduğu belirtilerek, Ürün'ün, suçunun sübut bulması halinde, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 86/2-3.

maddesinde düzenlenen "kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber