FÜ Rektörü : Veteriner fakültemiz Avrupa'daki üniversiteler ile ortak proğramlar yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muz: "Veteriner fakültemiz Avrupa'daki üniversiteler ile ortak proğramlar yapıyor"

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından organize edilen Türk Veteriner Hekimliği öğretiminin 165. yıldönümü kutlama töreni Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı ve Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Özbey, Veteriner Hekimler olarak son günlerde Devletin bağımsızlığı, aziz Türk milletinin bütünlüğü uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahraman Mehmetçiğin canına kasteden iç ve dış destekli bu hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Gülcü ise, Veteriner hekimliğinin, insanlık tarihinin en eski dönemlerinden beri var olan bir meslek olmasına rağmen, bilimsel yöntemlerle veteriner hekim yetiştirilmesine ancak 18'inci yüzyılın ikinci yarısında başlanıldığını belirterek, 1762 yılında Fransa'nın Lyon kentinde dünyanın ilk bilimsel veteriner hekimliği okulunun açıldığını kaydetti.

Gülcü, "Veteriner hekimliği eğitiminde, ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Fırat Üniversitesi Veteriner fakültesi, bugün itibariyle 92 öğretim üyesi, 21 araştırma görevlisi, 26 idari personeli ve yeterli alt yapısıyla eğitim kalitesinde Avrupa standartlarını yakalamak azmindedir." dedi.

Törene katılan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, veteriner fakültesinin Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki Veteriner Fakülteleri ile işbirliğine gittiğini ve ilk olarak karşılıklı öğretim üyesi değişimi sağlandığını belirterek, bu çerçevede halen Belçika-Gent ve Polonya-Medikal Üniversiteleri ile öğretim elemanı değişiminin devam etmekte olduğunu bu program çerçevesinde öğrenci değişiminin de en kısa sürede yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

Rektör Prof.Dr. Muz, "Mayıs ayında fakültemiz veteriner hekimlik eğitimi ve kalitesini yükseltmek için Avrupa Birliği ülkelerinde temel Veteriner eğitimini düzenleyen direktifleri (78 /1026 ve 78 /1027 /EEC no'lu direktifler) yürüten Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından belirlenen uzmanlar grubunca, kurumsal akreditasyon ziyaretini geçirmiştir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından her yıl veteriner fakültesi bünyesinde düzenlenen süt koşusunda dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Törene Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkin Oğur, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Gülcü, Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı ve Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Özbey, Fakülte dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber