Yabancı dil öğretmen adaylarına müjde

Haber Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmen atama başvurusunda mağdur olan Almanca ve Fransızca öğretmenliği bölümü mezunlarına müjde verdi. Geçtiğimiz atama döneminde 40 kredilik sertifika almak şartıyla İngilizce öğretmenliğine atanan Almanca ve Fransızca mezunlarına bu dönemde kılavuzda yer verilmedi.

Üniversitelerde sertifika almak için milyarlarca lira harcayan ve birçok sıkıntılara katlanan binlerce aday, bakanlığın açıkladığı kılavuzda kendilerine başvuru şansı bile verilmediğini görünce hayal kırıklığı yaşadı. Zaman, konuyla ilgili çok sayıda talebi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e iletti. Söz konusu mağdur adaylarla ilgili Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan bilgi aldı. Çelik, ?Kurul başkanımızla görüştüm. Bir yanlışlık olmuş. Düzeltilecek ve bu atama döneminde başvuru şansı verilerek gerekli yazışmalar yapılacak.? dedi. MEB'in çeşitli branşlarda alacağı 9 bin 267 kişilik öğretmen kadro- su için başvurular 27 Ağustos 2004 tarihi-ne kadar devam ediyor.

Öğretmenlik için başvurusu kabul edilmeyen mağdurlardan biri de İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 2000 yılında bitiren Emine Ertürk. Mezun olduğu yıldan itibaren her yıl memurluk için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlandığını ifade eden Ertürk, öğretmen olabilmek için gösterdiği gayreti üniversite sınavına hazırlanırken göstermediğini söyledi. Ertürk, bakanlığın İngilizce branşı için açıkladığı 69 olan taban puanı geçerek 74 puan aldı. İstanbul'da yaşayan Ertürk, bakanlığın geçen atama döneminde hak tanımasından sonra sertifika alabilmek için Eskişehir'e gittiğini belirtti. Ertürk durumunu şöyle anlattı: ?Branşımızla ilgili 5-10 senedir atama yapılmıyor. Sayın Hüseyin Çelik bize ?Siz bir dilin fonetiğini biliyorsunuz, eğer 40 kredi İngilizce sertifikası alırsanız İngilizce öğretmenliğine atarım.' diye söz verdi. Bunun üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne gittim. Üniversiteye 1 milyar 400 milyon lira kurs ücreti ödedim. 5 ay boyunca Eskişehir'de aylığı 400 milyona ev kiraladım. Masrafım 5 milyarı geçtiği gibi hamileliğimin en zor döneminde düşük tehlikesi yaşayarak yatakta 5 ay çalıştım. 5 ay eşimden ayrı kaldım. Üniversite sınavına çalışmadığım kadar KPSS'ye çalıştım. Sonunda da başarılı oldum; ancak bakanlığın hazırladığı kılavuzda bize başvuru hakkı verilmediğini görünce hayallerim yıkıldı. Bunca emek ve zahmetten sonra böyle bir durumla karşılaşmak beni ve benim durumumda olan çok sayıda kişiyi şoke etti.? Emine Ertürk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yaptığı düzeltme için teşekkür etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber