ÖSYM'ye karşı 2 yıllık mücadeleyi kazandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanlığı tarafından 2005 yılında düzenlenen Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı'na giren ve sınav sonrasında soru ve yanıt anahtarının kendisine gönderilmesini isteyen Mine Biniş, başlattığı mücadeleyi 2 yıl sonra kazandı.

İzmir'de özel bir dershanenin müdürü olan Metin Biniş, yaptığı açıklamada, 25 Eylül 2005 tarihindeki sınavı kazanamayan kızının, bu sınavın sorularının ve yanıt anahtarının kendisine gönderilmesi, sınavda kaçıncı olduğunun bildirilmesi için ÖSYM Başkanlığı'na başvurduğunu, isteklerine olumsuz yanıt gelmesi üzerine hukuk mücadelesi başlattıklarını bildirdi.

Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu'na başvurarak, ÖSYM'nin, istedikleri evrakı kendilerine göndermesini istediklerini belirten Biniş, kurulun kızının sınavda kaçıncı olduğuna ilişkin bilgi verilmemesinde ÖSYM'yi haklı bulduğunu, ancak kendilerine sınav soruları ile yanıt anahtarının gönderilmesi gerektiği yönünde karar aldığını dile getirdi.

ÖSYM Başkanlığı'nın, kurulun bu kararı üzerine soru ve yanıt anahtarını vermemek için Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne dava açtığını dile getiren Biniş, şöyle konuştu:

''Mahkeme davayı reddetti. Bunun üzerine mahkeme kararının uygulanması için bir kez daha ÖSYM Başkanlığı'na dilekçeyle başvurduk. ÖSYM'den bize (Aradan 2 yıl geçti yine de soru ve cevap anahtarını istiyor musunuz?) diye sordular. Biz de istediğimizi söyledik. Bunun için Merkez Bankası'na kitapçığın kopyalama ve posta masrafı olarak 30 YTL yatırmamızı istediler. Biz de yatırdık, amacımıza ulaştık. Soru kitapçığı ve cevap anahtarını aldık. Kızımın girdiği sınavın sorularını ve cevaplarını öğrenmek hakkı. Bu zannediyorum ki bu anlamda Türkiye'de bir ilk karar. Bundan sonra ÖSYM'nin yapacağı sınavlarda, böyle bir talepte bulunacaklar için örnek bir karar teşkil edeceğini düşünüyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber