Çaldığı altının parasını ödemek için hakime yalvardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da, misafir olduğu evin sakinlerini ilaçla uyuttuktan sonra cep telefonu, para ve evin önünde park halinde duran otomobili çalıp kaçtıktan sonra yakalanarak yargılandığı mahkeme tarafından 24 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan genç kadın, yeniden yargılandığı mahkemede çaldığı altınların parasını geri ödemek için hakime yalvardı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Çiftlik Mahallesi'nde yaklaşık 3.5 yıl önce meydana gelen olayda, Ertuğrul K.'ya (44), eşi Selma K. (47) ve çocukları Ertunç (19), evlerinde misafir olarak bulunan Ertuğrul K.'nin kardeşi Mustafa K.'nin 16 yıl önce evlenip yaklaşık 5 ay evli kaldıktan sonra ayrıldığı Cansever G. (42) tarafından ilaçlı meyve suyu ile uyutuldu. Cansever G. daha sonra evde bulunan 2 adet cep telefonu, para, altın ve evin önünde park halinde duran aileye ait 34 MRL 77 plakalı Şahin marka otomobili alarak kaçtı. Genç kadın, otomobili benzinin bitmesi üzerine Çorum'da terk etti. Olaydan bir süre sonra yakalanan Cansever G., yargılanıp suçlu bulundu ve 24 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay Ceza Dairesi kararı bozdu ve Cansever G.'yi yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre yeniden yargılanmasını istedi. Bugün hakim karşısına Cansever G., çaldığı para ve altınların parasını ilaçla uyuttuğu aileye geri vermek için hakime yalvardı. Çaldığı altın ve paraları geri ödemesi halinde cezasında indirim yapılacağını öğrenen Cansever G., "Hakim bey, ben bu parayı ödemek istiyorum. Ancak, kabul etmediler. Bana banka hesap numarası versinler, ben cezaevinden bu hesaba parayı yatırayım. Bana süre verin. Bu parayı en kısa zamanda geri ödemek istiyorum. Bana yardımcı olun" dedi.

Mağdurlardan Sema K., Cansever G.'nin parayı ödemek için kendileriyle bağlantı kurmadığını belirterek, "Yengesi bizim evi telefonla arayıp oğlumla konuşmuş ve şikayetimizi geri almamızı istemişler. Bu parayı ödese bile benim manevi zararımı nasıl ödeyecek. Maddi yönün yanı sıra manevi yönden de mağdur olduk" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Cansever G.'ye biran önce çaldığı para ve altınların değeri olan 2 bin 406 YTL ile çaldığı araçta kullandığı 80 YTL'lik benzin gideri olmak üzere toplam 2 bin 486 YTL parayı ödemesini istedi. Ertuğrul K., banka hesap numarasını bildirerek, Cansever G.'nin çaldığı parayı geri ödemesini kabul etti. Duruşma Cansever G.'nin parayı ödemesi için karar verilmek üzere ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber