En azından kutsal görevdeki torpil kalksa...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı "Haber Gönder" ile memurlar.net'e iletilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl hac organizasyonunda görev alacak sağlık personelleri yazılı herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın mülakaat ile belirlenmektedir.

Mülakaatlarda ise objektif kriterler esas alınmamakta olup; mülakatı yapan komisyonun ya da torpili olanların hac organizasyonuna görevli olarak seçilmeleri sağlanmaktadır.

Hac organizasyonu gibi kutsal bir görevde olsun torpil olayı olmadan, daha önceden belirlenen kriterlere uyan sağlık personelinin katılacağı, bağımsız bir kurumca (M.E.B., ÖSYM vs.) yapılacak bir sınav ile belirlenmesi daha adil olacaktır. (Yada bir ön sınavı kazananlar arasında mülakaat yapmak ; mevcut sisteme bir nebze olsun adalet getirir.)

İşte Diyanet'in, kriterlere ilişkin soru soran personele verdiği cevap

T.C.
BAŞBAKANLIK
Diyanet İşleri Başkanlığı

Hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personelinin seçimine ilişkin kriterler; her yıl Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından alınan kararlarla belirlenmektedir.

Belirlenen kriterler çerçevesinde müracaatları kabul edilen sağlık personeli; aynı Kurul kararına istinaden Başkanlığımız ile Sağlık Bakanlığı temsilcilerinden oluşturulan Komisyon'ca görevin özelliği de dikkate alınarak objektif bir şekilde mülakata tabi tutulmakta ve mülakat neticesine göre ihtiyaç nispetinde hac organizasyonunda görevlendirilmektedir.

Ayrıca, hac sağlık ekibinde istihdam edilecek personel, branşlarına göre ve ihtiyaç nispetinde belirlendiğinden bazı branşlarda müracaat, ihtiyacın çok fevkinde olmakta, bu da, doğal olarak tüm taleplerin karşılanmasına imkan vermemektedir.

Dolayısıyla amaç; ömründe bir defa hac farizasını ifa etmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek olan vatandaşlarımıza, sağlıklı ve başarılı hizmet verebilecek personeli seçmektir.

Organizasyon hakkındaki önerileriniz, bundan sonraki hac organizasyonlarının daha iyi düzeyde gerçekleştirilmesi için yapacağımız çalışmalara katkı sağlayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber