Üç ilde spor lisesi kuruluyor

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Erzurum, Malatya ve Uşak'ta spor liseleri açıyor. "Sporun geliştirilmesi ve yetenekli öğrencilerin daha sağlıklı ve bilimsel ortamda yetiştirilmesi" amacıyla kurulan okullar, bu yıl eğitim-öğretime başlayacak.

Öğrenim süresi 3 yıl olan okullara 48'er öğrenci alınacak. Sınıf mevcudu 24'ü geçmeyecek. Okullar karma ve yatılı hizmet verecek. Bu yüzden yurt genelinden başvuru kabul edilecek. Velinin isteğine göre gündüzlü öğrenci de bulundurulabilecek. Başvuru için öğrencilerin diploma notunun en az 3, beden eğitimi dersinin 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf not ortalamasının en 4 olması gerekiyor. Öğrencilerin, ayrıca spor yapmaya engel bir durumları olmadığını da sağlık raporuyla belgelendirmeleri isteniyor.

Adaylar, Erzurum, Malatya ve Uşak'taki okullar arasından birini tercih edebilecek.

Başvurular, 1-3 Eylül günleri arasında, seçilen okulun bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılacak. Öğrencilerin yetenek sınavları, 4-5-6 Eylül günlerinde gerçekleştirilecek. Buna göre asıl ve yedekten sınavı kazananların listesi, 7 Eylül Salı günü okulda ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilan edilecek.

Asıl listeden kazananların kesin kayıtları, 8-9 Eylül günlerinde yapılacak. Açık kontenjan kalması halinde de yedek listeden kayıt kabul edilecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber