3 ilden yeni karantina haberleri geldi

Elazığ, Çorum ve Osmaniye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2020 20:31, Son Güncelleme : 30 Ağustos 2020 20:49
3 ilden yeni karantina haberleri geldi

Osmaniye

Osmaniye'de 2 bloktan oluşan 40 daireli sitenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Şirinevler Mahallesi 11039 Sokak'ta 2 bloktan oluşan bir sitede koronavirüs tanısı konulan hastaların filyasyon çalışmalarında temas öyküsünün olması nedeniyle bulaşığın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve salgının kontrolü amacıyla karantina tedbiri uygulanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, ikinci bir emre kadar sitedeki iki bloğun giriş ve çıkışlarının sınırlandırılmasına karar verildiği kaydedildi.

Çorum

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Dereseki köyü Kargın mahallesi korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kargın mahallesinde korona vaka sayılarının artması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından hastalığın diğer yerleşim birimlerine yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Tedbirleri yerinde görmek için karantina bölgesine giden Kaymakam Muharrem Eligül, "Bu süreçte jandarma personelimiz tarafından 24 saat esasına göre muhtarımız ile beraber mahallenin giriş çıkışları kontrol edecek. Vatandaşlarımızdan alınan kararlara uymalarını ve görevlilere yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Elazığ

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Karataş köyü korona virüs (Covid-19) nedeniyle karantina altına alındı.

Palu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Korona virüsün vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin izolasyona geçmelerini sağlamak üzere Karataş köyümüzde karantina kararı alınarak, giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber