Baykal'ın görevden aldığı ilçe başkanı mahkeme kararıyla geri döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) genel merkezi tarafından görevden alınan Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yargıcı, mahkeme kararıyla tekrar görevine döndü.

İki yılı aşkın merkez ilçe başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Yargıcı, CHP Genel Merkezi tarafından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevden alınmıştı. Bu uygulamayı kabullenmeyen ve hakkını hukuki yollardan arayan Yargıcı, Adıyaman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanarak tekrar CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı görevine döndü.

CHP'nin genel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilden milletvekili çıkaramadığını belirten Hüseyin Yargıcı, "Bizim suçumuz, Adıyaman'dan milletvekili çıkarmak mı? Hukukun lehimize ve aleyhimize verdiği bütün kararlara sonuna kadar bağlıyız. Ülkemizi ayakta tutan en temel kurumlardan bir tanesi yargıdır, yargı bütün toplumumuzun ihtiyacıdır. Takdir halkımızındır." dedi.

Genel merkeze kırgın olmadığını söyleyen Yargıcı, "Genel merkezimizin verdiği kararlara saygılıyız, ancak doğrularımızla geldik doğrularımızla gideriz. Görevden alınmayı hak etmedik, görev yaptığımız süre içerisinde üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yerine getirdik. Bizim için önemli olan parti başkanı olmak değil, toplumun ve halkın gönlünde başkan olmaktır, en yüce değer de budur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber