Akdağ: Yabancı sağlık personelinin Türkiye'de çalışması için uğraşıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan sağlık personellerinin de Türkiye'de çalışabilmelerinin önünü açacaklarını belirterek, bunun için gerekli yasa çalışmalarının ise başladığını açıkladı.

Londra'da Türk-İngiliz Ticaret Odası tarafından düzenenlenen toplantıda konuşan Bakan Akdağ, T.C vatandaşı olmayan sağlık personelinin önündeki engellerin kaldırılması için geçen dönem de Mecliste çalışmaların yapılmış olduğunu ancak bu yönde herhangi bir yasa çıkarılamadığını anlattı. Türkiye'de doktor açığı olduğunu belirten Recep Akdağ, bu yasa ile birlikte bu yöndeki açığın önemli derecede kapanacağına inandığını dile getirdi. Bu yöndeki değişikliğin bu yılki yasama döneminde büyük bir ihtimalle gerçekleşeceğini söyleyen Akdağ, batı ülkelerinde böyle bir yasanın hali hazırda yürürlükte olduğunu ve önemli kazançları olduğunu anlattı.

Salonda bulunan yerli yabancı konuklara hitap eden Bakan Akdağ, sağlık turizmine de değinerek, sağlık turizmi alanında yaşanan zorlukların bir nebze doktor eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Bu konudaki sıkıntının giderilmesi için özel sektöre de iş düştüğünü anlatan Akdağ, özel sektörün kendi içinde bu konuda bir işbirliğine gitmesi gerektini vurguladı. Bu konuda hükümetten beklenen her türlü desteğin verileceğini belirten Akdağ, doktor eksikliğinde yaşanan sıkıntıya büyük önem verdiklerini söyledi.

Türkiye ile Batı ülkeleri arasında denklik konusunda yaşanan sıkıntıları da anlatan Recep Akdağ, her ülkenin denklik arama hakkı olduğunu, yabancı doktorların Türkiye'ye gelmeleri halinde Türkiye'nin de bu denkliği arayacağını ancak bürokratik yoğunluğu azaltılması gerektiğinin ifade etti.

Türk-İngiliz Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplatıya katılan Recep Akdağ, daha sonra iş adamı Remzi Gür tarafından verilen akşam yemeğine katılmak üzere ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber