10 yılda 58 kişinin öldüğü yol 'ölüm noktası' sayılmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SON 10 yılda 862 trafik kazasında 58 kişinin hayatını kaybettiği Karabük'ün Çerkeş İlçesi ile Bolu'nun Gerede İlçesi arasındaki D-100 Karayolu'nun Kemikli Rampası ile İsmetpaşa Virajları'nın, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün belirlediği 70 ölüm noktası arasında yer almaması, sürücülerin tepkisine neden oldu. Polis, yağışlı havalarda bu bölgede anons yaparak kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kasım ayının başında Türkiye genelinde belirlediği 70 kara noktada gelecek yıl kazalara karşı iyileştirme çalışması yapacak. Bu ölüm noktalarının viraj çapları genişletilecek, trafik güvenliğini artıracak önlemler alınacak. Son 10 yılda meydana gelen 862 trafik kazasında 58 kişinin yaşamını yitirdiği, bin 67 kişinin de yaralandığı Çerkeş ile Gerede arasındaki D-100 Karayolu'nun Kemikli Rampası ve İsmetpaşa Virajları'nın belirlenen ölüm noktaları arasında yer almaması sürücülerin tepkisini çekti. Özellikle kış aylarında bu bölgelerin çok tehlikeli olduğunu belirten sürücüler, ?Karayolları bu iki kritik noktayı da kara noktalar arasına alıp, yol iyileştirme çalışması yapmalı? dediler.

Polis, yağışlı havalarda 14 kilometrelik Kemikli Rampası ve İsmetpaşa Virajları'nda anons yaparak sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarırken, Karabük Bölge Trafik Şube Müdürü Mahir Erol da, iki kritik noktanın kara nokta olarak ilan edilmemesine anlam veremediğini söyledi. Özellikle yağmurlu havalarda bu bölgelerde kaza sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Erol şöyle konuştu:

?Yağmurlu havalarda ekiplerimiz, Kemikli Rampaları ile İsmetpaşa Virajları'nda anons yaparak sürücüleri uyarıyor. Ama yolun dar ve virajlı olması nedeniyle bu bölgeler kazalara davetiye çıkarıyor. Sürücülerin de uyarılarımızı dikkate almaması sonucu üzücü olaylar yaşıyoruz. Karayolları'nın bu iki noktada iyileştirme çalışması yapması gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber