Yazıcıoğlu, öğrenciler için bir şans daha istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciler için bir şans daha istedi.

Üniversiteden ilişiği kesilen öğrencilerin başlattığı imza kampanyasına destek vermek üzere basın toplantısı düzenleyen BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ?Duyarlı bir kişi olarak, öğrencilerin feryatlarını duymazdan gelemezdim? dedi.

Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, çok zor koşullar altında üniversiteyi kazanan bazı öğrencilerin çeşitli psikolojik ve ailevi nedenlerle kayıtlarının silindiğine işaret etti.

Yazıcıoğlu, kayıtları silinen öğrencilere kaldıkları yerden devam etmeleri için bir şans daha verilmesi gerektiğini dile getirdi ve Yüksel Caddesi'nde stand kuran öğrencileri ziyaret ederek, imza attı.

Öğrencilerden Sürekli Mektup Alıyorum

Türkiye'de eğitimin kolay olmadığını, öğrencilerin birçok sorunla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, öğrencilerden sürekli mektup aldığını belirtti. Yazıcıoğlu ?Öğrencilerin feryatlarını duyarlı bir kişi olarak bunu görmezden gelemezdim? diye konuştu.

TBMM Bu Sorunu Çözmeli

Yazıcıoğlu, öğrencilerin sokakta hak aramaya mecbur edilmemesi gerektiğini ifade ederek şunları aktardı: ?Bu öğrenciler zaten okulla ilişiği kesildiği için mağdur durumda, ikinci bir mağduriyeti de şimdi sokakta imza kampanyası düzenleyerek yaşıyorlar. Maddi imkansızlıklar yaşayan bu öğrencileri bir de sokakta soğukta mağdur etmeyelim. TBMM bu sorunu çözmeli.?

Yazıcıoğlu, çeşitli sebeplerle okullardan ilişiği kesilmiş olan öğrencilere bir af getirilmesi, eğitimlerini tamamlayabilmesi ve ülkeye yararlı bireyler haline gelmelerini sağlayabilmek düşüncesiyle geçtiğimiz ay TBMM'ye af teklifinde bulunduğunu ve kanun teklifinin Milli Eğitim Komisyonu'na gönderildiğini hatırlattı.

Yazıcıoğlu, diğer siyasi partilerin de bu konuya dikkatini çekmek için bazı temaslarda bulunduğunu ve TBMM'ye diğer siyasi partilerin de yasa tekliflerinin geldiğini kaydetti. Yazıcıoğlu, ?Sayın Başbakan kendi parti gruplarına konunu araştırılması ve buna ilişkin bir politika geliştirilmesi yönünde talimatları oldu. MEB ve üniversite yönetimlerinin bu meseleye kısmen soğuk baktığını biliyorum. Konu iyi izah edildiği taktirde herkesin bu gençlerin çağrısına beklentilerine cevap vermek için koşacağına inanıyorum? şeklinde konuştu.

Ben Bir İşaret Fişeği Attım

?Ben bir işaret fişeği attım? diyen Muhsin Yazıcıoğlu, kendisine öğrencilerden gelen mektuplardan örnekler verdi: Bir kızımız bana gönderdiği mektubunda şunları yazmış: ?Ben zor kazanılabilecek bir üniversitede eğitimime başladım. 5. sınıfa kadar sorunsuz eğitimime devam ettim. Son senemde bir hastalık dolayısıyla hastaneye yattım kanser teşhisi kondu ve uzun zaman bu hastalıkla mücadele ettim. Kanseri yendim ama okulumdaki mevzuatı yenemedim.? Bir başka öğrencinin ise harcını yatıramadığı için okula gidemediğini ve ara vermek zorunda kaldığını anlattı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Aslı Tuğcuoğlu ise, bu konuda yalnızca BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendilerine destek çıktığını dile getirerek Yazıcıoğlu'na öğrenciler adına teşekkür etti ve çiçek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber