TRT'deki usülsüzlükleri denetlemekle görevlendirilen Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyelerinin, çocuklarını TRT'ye yerleştirdikleri ortaya çıktı

Haber Giriş : 18 Mayıs 2003 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'deki usülsüzlükleri denetlemekle görevlendirilen Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyelerinin, çocuklarını TRT'ye yerleştirdikleri ortaya çıktı

Bakan Şahin, TRT'deki usülsüzlükleri denetlemekle görevlendirilen Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyelerinin çocuklarını kuruma aldırdıklarını ortaya çıkaran CHP'li Çetin'e teşekkür etti.

TRT'deki yolsuzluk ve usülsüzlük iddialarını araştırmak denetlemek üzere görevlendirilen Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri Alattin Savan, Namık Aydemir ve Haluk Bilecan'ın çocuklarını TRT'ye yerleştirdiği belirlendi.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Müfettişlerinin denetim yaptıkları TRT'ye yasaya aykırı olarak çocuklarını yerleştirmesi, CHP tarafından Meclis'e taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "YDK üyeleri arasında çocuklarını TRT'ye aldıran var mı? Varsa bunlar kimlerdir? Bu kişiler sınava tabi tutuldu mu?" diye sordu.

"İddiaları kapatma karşılığı işe yerleştirildiler" iddiası
Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nda görevli üç müfettiş'in TRT'ye aldırdığı yakınlarının sınava girmediği ve eski Genel Müdür Yücel Yener'in talimatı ile işe başlatıldıkları öğrenildi. YDK üyeleri Alattin Savan'ın oğlu Erbil Savan'ı, Namık Aydemir'in kızı Aybike Aydemir'i, Haluk Bilecan'ın da yeğeni Nida Gürmen'i "İddiaları kapatma karşılığı" olarak TRT'ye yerleştirdiği öne sürüldü.

Şahin: Gereken yapılacak
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, soru önergesi üzerine yaptırdığı araştırmada, iddianın doğru olduğunu belirledi ve gerekenin yapılacağını belirtti. Araştırmadan sonra Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin'i telefonla arayan Şahin'in, "Böyle bir olayın ortaya çıkarılmasına yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Gereken yapılacak hiç kuşkun olmasın" dediği öğrenildi. Konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Kocaeli milletvekili İzzet Çetin ise, "Maalesef kamu kurumları 'çiftlik' mantığıyla yönetiliyor. Bir müfettişin, denetlemekle yükümlü olduğu kuruma yakınlarını yerleştirmesi ise vahim bir durum" değerlendirmesini yaptı. Başbakan Yardımcısı Şahin'in, yakınlarını denetim yaptıkları kuruluşlara yerleştiren Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Müfettişleri hakkında soruşturma açılması için talimat verdiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber