Doktorun ölümüne sebep olan sürücüye 5 yıl

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Samsun Gazi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayhan Pekbay ile eniştesinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan Nail Ç., 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Liman Mahallesi Atatürk Bulvarı Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu karşısında Regaip Kandili akşamı meydana gelen kazada, Samsun'da bir marketler zincirinin sahibi olan Nail Ç. (39) yönetimindeki 55 DL 335 plakalı cip, şehir merkezinden Atakum istikametine seyir ederken kontrolden çıkıp refüjden karşı şeride geçtikten sonra Gazi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ayhan Pekbay'ın (43) kullandığı 55 AY 510 plakalı otomobile çarparak Dr. Ayhan Pekbay ve eniştesi Mehmet Özbülbül'ün (45) ölümüne yol açmıştı. Kendisi ile birlikte 3 kişinin de yaralandığı kaza sonrası tutuklanan cip sürücüsü Nail Ç.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması bugün sona erdi. Nail Ç., 'bilinçli şekilde ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçlarından tekrar hakim karşısına çıktı. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporuna göre cip sürücüsü Nail Ç.'nin kazada 'asli ve tam kusurlu' olduğu tespit edildi. Samsun'da 3 marketin sahibi olan Nail Ç., olaydan dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Böyle bir olay herkesin başına gelebilir. Olay trafik kazası sonucu olmuştur. Yüce mahkemeye saygılar sunuyorum" dedi.

Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda Nail Ç.'yi suçlu bularak, davanın 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan açılmasına rağmen, oy çokluğuyla 'bilinçsizce ölüme sebebiyet vermek' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 85/2 maddesi gereği 5 yıl hapis cezasına çarptırdı ve ehliyetine de 1 yıl suretiyle el konulmasına karar verdi. Nail Ç.'nin sabit ikamet sahibi olması ve kaçma şüphesi bulunması üzerine tahliyesine karar verildi. Yargıtay'ın cezayı onaması halinde Nail Ç.'nin yeniden tutuklanıp cezaevine konulacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber