Dikkat kar geliyor, hava buz kesecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun büyük bölümü kar yağışı ve fırtınanın etkisi altına giriyor. Özellikle Marmara, Trakya, Karadeniz ve Ege bölgesinde etkili olacak yağışlarda, hava sıcaklığı 10 derece düşecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde bu gece etkili olacak yağışın, gece saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarla birlikte İstanbul, Bursa ve Balıkesir'de olumsuz hava şartlarına neden olacağını bildirdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara'da bugün ve yarın görülecek olan yağışlar bu gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinden sonra ve sabah saatlerinde ise İstanbul, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili olacak.

TAŞKINLARA KARŞI ÖNLEM

Yağışların yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtilirken, yaşanabilecek su taşkınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Meteorolojinin verdiği bilgiye göre, rüzgar bugün sabah saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde güneygüneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 60-70 km hızla) şeklinde esecek. Kuvvetli lodos nedeniyle Marmara ve Ege denizinde fırtına bekleniyor.

SOBALAR ZEHİRLEMESİN!

Lodos ile birlikte yarın yurdun iç ve batı kesimlerinde 1-3 derece artacak hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde, yarın kuzey ve iç kesimlerde karayel ile birlikte 8- 10 derece azalacak. Yetkililer, bugün sabah saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkili olacak lodos fırtınasına bağlı soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyararak gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

ARDAHAN DONDU: EKSi 18 DERECE

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Ardahan'da yaşandı. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 18, Erzurum'da 12, Kars'ta 10, Erzincan'da 6, Iğdır'da da 2 derece olarak ölçüldü. Sabah saatlerinde yer yer sisin etkili olduğu bölgenin yarın yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği bildirildi. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, kayak merkezlerinde ise yüzleri güldürüyor. Uludağ hafta sonu tatilcilerin akınına uğradı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber