Halk Bankası hukukçularının büyük gafı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Bankası hukukçuları, 2 yıl önce YTL'ye geçildiğini unuttu. Eski Genel Müdür aleyhine Türkiye bütçesinin iki katı olan 468 katrilyonluk dava açtı.

Türk hukuk tarihinin en ilginç gaflarından birine, Halk Bankası avukatları neden oldu. Türkiye'nin YTL'ye geçtiğinin farkına varamayan hukukçular, eski Genel Müdür Yenal Ansen ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında 468 milyar YTL'lik yani 468 katrilyon liralık tazminat davası açtı.

DÜNYA REKORU TAZMİNAT

Bu gaf, dünya tarihinin en büyük tazminat davası olma özelliğini taşıyor. Davaya itiraz eden sanıkların avukatı Haluk Peşken, "Türkiye'nin bütçesi 205 milyar YTL, bankanın sermayesi 1.250 milyon YTL" dedi. Halk Bankası hukukçuları ise dilekçedeki hatanın düzeltileceğini söyledi.

***

'Dalgınlık' tazminatı

Halk Bankası hukukçuları, YTL'ye geçildiğini unutup eski Genel Müdür Yenal Ansen ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında 468 milyar YTL'lik (468 katrilyon lira) dava açtı.

Halk Bankası, eski Genel Müdür'üne dünyanın en yüksek tazminat davasını açtı! Eski Genel Müdür Yenal Ansen ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nden usulsüz kredi vererek bankayı zarara uğrattıkları gerekçesiyle 468 milyar YTL (468 katrilyon lira) tazminat istendi.

YANLIŞLIK YAPILDI

Avukatların açtığı dava dilekçesinde YTL-TL karışıklığı yaşanınca, tam 468 milyar YTL (486 katrilyon) ile dünyanın en yüksek tazminatı talep edilmiş oldu. İstenen rekor tazminat miktarı karşısında şoke olan sanıkların avukatı Haluk Peşken, mahkemeye verdiği itiraz dilekçesinde, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinin 205 milyar YTL, davacı bankanın sermayesinin ise 1.250 milyon YTL olduğu düşünüldüğünde, husumet gözler önünü serilmektedir" dedi.

'İSLAH EDER, DÜZELTİRİZ'

Halk Bankası Hukuk Müşaviri Nurhan Küçükkayalar ise yanlışlığın sonradan farkına vararak, kendi imzasıyla açılan dilekçede maddi hata yapıldığını belirtti ve "Islah eder, dilekçemizi düzeltiriz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber