03 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Aralık 2007 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK'SINIR ÖTESİ OPERASYONU SÜRÜYOR

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyon konusunda aldığı yetki çerçevesinde PKK'ya yönelik sıcak takip ve operasyonları sürüyor. Irak'ın kuzey sınırında olası nokta hedeflere karşı askeri yığınak ve hareketliliğin bugün de devam etmesi bekleniyor.

-ÖNCE AKADEMİ SONRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

-2009 yılında yapılacak yerel seçimler için işi şimdiden sıkı tutan AKP, 2008 yılının Ocak ayında ?Yerel Yönetimler Akademisi? projesini hayata geçirecek. Akademide, bilimsel heyetler belediye meclis üyelerine ve aday olabilecek kişileri eğitecek.

-Diyarbakır ve Çankaya Belediyesi başta olmak üzere Türkiye'nin her ilinde belediye başkanlığı kazanmak isteyen AKP'nin en önemli kozlarından biri BELDES Projesi olacak. Proje için 300 milyon YTL kaynak ayrılırken içme suyu tesisi bulunmayan 49 belediyenin de içme suyu tesislerinin yapımı için Maliye Bakanlığı bütçesinden toplam 33.5 milyon YTL ek ödenek ayrılacak.

-CHP ÖRGÜTLERİNE ?KURULTAY? AYARI

-CHP'de olağan kurultaya aylar kala, parti örgütlerine dönük görevden alma ve atamalar sürüyor. 22 Temmuz seçimlerinin ardından bugüne 60'a yakın il yönetimi değişirken, 50 bine yakın yeni üyenin kaydı gerçekleştirildi. CHP'nin örgütsüzleştirildiğini ileri süren MYK Üyesi Güldal Okuducu, ?CHP sosyal demokrat bir parti bu yüzden örgütü olmak zorunda. Dinci partilerin örgütü CHP'yi geçti? dedi.

-AKPM'DEN TÜRK PARLAMENTERLERE ?ONURSAL ÜYELİK? NİŞANI

-Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Bratislava'daki büro toplantısında, Türk Heyeti Başkanı Murat Mercan ile görevlerini bırakacak olan Siyasi Komisyon Başkanı Abdülkadir Ateş ile Eşitlik Komisyonu Başkanı Gülsün Bilgehan'a "Üstün Hizmet Madalyası" ile "Onursal Üyelik" nişanı verdi.

-AVRUPA KONSEYİ KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTİĞİ KOMİSYONU 6-7 ARALIK'TA İSTANBUL'DA TOPNACAK

-Avrupa Konseyi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu 6-7 Aralık tarihlerinde İstanbul'da toplanacak. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi milletvekilleri ile uzmanların katılacağı toplantı 2 gün sürecek. Toplantıda, "Aile İçi Şiddete Son" kampanyası ile "Kadınların Modern Toplumlardaki Rolleri" konuları tartışılacak.

-RÜZGAR ENERJİSİ YATIRIMLARI İÇİN İHALE YAPILACAK

?Rüzgarda 156 milyar YTL'ye ulaşan, mevcut kurulu gücün iki katına yakın başvuru yapılması üzerine, şirketlerin kamuya vereceği katkı payı üzerinden yarışacağı ihaleler yapılması kararlaştırıldı. Aynı bölgede rüzgar enerjisi santrali kurmak için başvuruda bulunan şirketler ihaleye girecek. En fazla parayı veren, santrali kurmaya hak kazanacak.

-KASIM ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyat endeksleri bazında Kasım ayında gerçekleşen enflasyon oranlarını açıklayacak. (Saat:17.00)

-2008 YILI ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI BAŞLIYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2008 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yapacak. (10.00)

-ADALET BAKANI ŞAHİN SERGİ AÇACAK

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Zafer Çarşısı Sergi Salonu'nda ceza infaz kurumu iş yurtlarında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerin ve el sanatları eserlerinin tanıtılacağı serginin açılışını yapacak. (09.30)

-DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

-3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

-Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Dünya Engelliler Günü nedeniyle, uluslararası olimpiyatlarda başarılı olmuş bir grup özürlü sporcuyu kabul edecek.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Kütüphane Başkanlığı Konferans Salonu'nda, görme engelli okuyucular için kurulan Salih Tüzün Bozbeyoğlu Ses Kayıt Stüdyosu'nun açılışına katılacak. (Saat 13.00)

-Türkiye Sakatlar Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engellilerin sorunlarını kamuoyuna duyurmak amacıyla Taksim Meydanı'nda eylem yapacak. (12.00)

-MÜLKİYE 1957 MEZUNLARI MEZUNİYETLERİNİN 50'NCİ YILINI KUTLUYOR

-Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin 1957 mezunları, mezuniyetlerinin 50'nci yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacak. İki gün sürecek kutlamalar çerçevesinde, mezunlar Anıtkabr'i ziyaret edecek. Mülkiye Şeref Salonu'nda yapılacak Sınıf Toplantısı'nda SBF Dekanı Prof. Dr. Celal Göle, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Ali Çolak ve 1957 mezunu Cemol Erol birer konuşma yapacak. (14.30)

-IFC'DEN KONUT FİNANSMANI KONFERANSI

-Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile Dünya Gazetesi'nin düzenlediği ve iki gün sürecek olan "Konut Finansmanı Konferansı 2007: Türkiye'de Konuta Erişimi Artırmak" başlıklı konferans, Hilton Convention Center'da başlıyor. Konferansta, IFC Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Turan Erol ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar birer konuşma yapacak. (09.15)

-GYODER'DEN 9 İLİN KONUT İHTİYACINA İLİŞKİN RAPOR

-Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin ve Samsun illerinin 2007-2015 yılları arasındaki gayrmenkul ihtiyacına ilişkin hazırladığı raporu, söz konusu illerin belediye başkanlarının da katılımı ile Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek basın toplantısı ile açıklayacak. (16.00)

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan'da...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi karşılama töreni düzenlenecek.

- Gül ve Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in başbaşa görüşmelerinin ardından heyetlerarası görüşmelere geçilecek.

2- TBMM Başkanı Toptan'ın kabulleri...

- Toptan, RTÜK Başkanı Zahid Akman ve üst kurul üyelerini makamında kabul edecek.

- Toptan, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte uluslararası spor müsabakalarında başarı kazanan bir grup özürlü sporcuyla da Meclis'te bir araya gelecek.

- YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme'yi de kabul edecek Toptan'a, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ise veda ziyaretinde bulunacak.

3- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, resmi bir ziyaret için Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gidiyor.

4- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla beraberindeki heyetle, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

5- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2008 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında ilk toplantısını yapacak.

6- Siyasi partilerden...

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ile basın meslek örgütü temsilcilerini Meclis'te kabul edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

7- Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı itibariyle tüketici ve üretici fiyat endeksleri bazında aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını açıklayacak.

8- Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından hazırlanan "Gayrimenkul Araştırma Raporu 4" rapor kapsamında yer alan illerin belediye başkanlarının da katılımıyla İstanbul'da açıklanacak.

9- İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen Atlasjet uçağı yolcularından Dr. Alp Tezcan'ın cenazesi, Manisa'nın Akhisar ilçesinde toprağa veriliyor.

10- Rüzgar santrallerinde ihale dönemi...

- Elektrik Piyasası Yasası'nda değişiklik öngören taslağa göre, rüzgar santralleri için EPDK'ye ihale yetkisi verilecek.

11- TFF 1. Lig'de 15. haftanın son maçında, İzmit'te Kocaelispor ile Kartalspor karşılaşacak.

12- Görme Engelliler Avrupa Futsal Şampiyonası, Ankara'da başlıyor.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber