Genel Kurul'da 'Başbakan nasıl zengin oldu' tartışması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'li Mehmet Sevigen'in "Başbakan muhasebecilik yapıyordu, nasıl zengin oldu" şeklindeki sözleri gerilime neden oldu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı bütçesi üzerinde CHP'nin görüşlerini ifade eden Mehmet Sevigen, önce AK Partililerin Cuma namazına gitmiş olmasını eleştirdi. Genel Kurul'da AK Parti sıralarının boş olduğunu gören Mehmet Sevigen, "Cuma namazına gitmişlerdir" dedi. AK Parti sıralarından tepki gören Mehmet Sevigen, Genel Kurul'daki çalışmalarının da ibadet olduğunu söyledi.

AK Parti'nin dini şu ana kadar çok iyi kullandığını, ancak bundan sonra kullanamayacağını savunan Sevigen, "Kim daha iyi Müslüman Allah biliyor. Milli bayramları olmayanların dini bayramları olmaz.O milli bayramlar da kuvayi milliyeden gelen CHP'lilerin içinde bulunduğu emek vermiş,Çanakkale'de şehit olanlar tarafından sağlanmıştır. Onlar sayesinde Cuma'lara

gidiyoruz, ezanlar okunuyor, bayrağımız dalgalanıyor" şeklinde konuştu,

Başbakan Erdoğan'a sözü getiren Mehmet Sevigen, "Allah aşkına şu Tayyip Erdoğan nasıl zengin oldu. Ben çok iyi tanırım. Beraber il başkanlığı yaptık. O Refah Partisi il başkanıydı, ben DSP'nin il başkanıydım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu?" diye sordu. Sakıp Sabancı'nın sözlerine atıfta bununan Mehmet Sevigen, "Bir işadamı çıktı, 'bir milyar doları var' dedi. Tek cevap verebildi mi? Belediye başkanlığı döneminde bir tek çivi mi çaktı. Nasıl oldu? Bir anlat bana" şeklinde konuştu.

Mehmet Sevigen'in sözlerini AK Partililerin tepkisine neden oldu. Konuşma süresi sona eren Sevigen'ın oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yanına gidip geldikten sonra konuşmaya devam etmesi, AK Partililerin tepkisini arttırdı. AK Partililer, sıra kapaklarına vurarak Sevigen'in konuşmasını bitirmesini istediler.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Sevigen'in Genel Başkanları hakkında çok çirkin iddialarda bulunduğunu belirterek, cevap için söz istedi. Başkanvekili Mumcu'nun söz vermemesi üzerine Elitaş kürsünün önüne gelerek itirazlarını sürdürdü. Başkanvekili Mumcu'nun, tutanakları getirip inceledikten sonra söz vereceğini söylemesi üzerine Elitaş, "Sayın Başkan lütfen adil

olun" diye bağırdı. AK Partililer de sıra kapaklarına vurarak Güldal Mumcu'nun tavrına tepki gösterdiler. Gerginliğin artması üzerine Güldal Mumcu oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Ara verilmesinden hemen sonra AK Partili Altan Karapaşaoğlu ve bazı AK Partili milletvekilleri, CHP'lilerin bulunduğu sıralara giderek Sevigen'e tepki gösterdiler. Bu sırada CHP ve AK Partili milletvekilleri arasında itişmeler yaşandığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber