185 bin polisi yeniden eğitime alınıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemde güvenlik güçlerinin olaylara müdahale tarzında görülen olumsuzluklar üzerine İçişleri Bakanı Atalay'ın talimatıyla 185 bin polise ders verilecek. 220 soruluk sınavda başarılı olamayan polisler yeniden ders alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, büyük bir eğitim çalışması başlattı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatı doğrultusunda 185 bin polise ders verilecek. Eğitim sonunda 220 soruluk sınavda başarılı olamayan polisler aynı dersi yeniden alacak.

Ankara'daki Emniyet Genel Müdürlüğü'nden verilecek dersler, akıllı sınıflar aracılığıyla 81 il emniyet müdürlüğünde anında takip edilebilecek. Polislere; durdurma ve kimlik sorma, aramalar, yakalama, muhafaza altına alma ve gözaltına alma, zor kullanma, ifade alma, koruma altına alma ve el koyma, adliye-kolluk ilişkileri, kabahatlerde polisin yetkisi, bazı kolluk uygulamaları, adlî kontrol ve denetimli serbestlik ile insan hakları ihlalleri konularında ders verilecek. 11 ayrı konuda eğitimden geçirilecek polisler, her bir ders için 20 soruluk bir sınavdan geçirilecek. Testi geçemeyen polisler sınıfta kalmış kabul edilecek.

Ardından bir sonraki kurs dönemine tekrar kaydı yapılacak. Dersler ve sınavlar polisin mesai saatleri dışında yapılacak. 2008 yılında 185 bin polisin tamamının bu eğitimleri alması planlandı. Emniyet, polislere yetki ve sorumlulukların hatırlatılması amacıyla bir de el kitabı hazırlıyor. Eğitimlerde verilecek bilgilerin özeti mahiyetindeki kitap, polise yol gösterici olacak. Polislere ders verecek eğitimciler de geçtiğimiz günlerde Antalya'da eğiticilerin eğitimi kursundan geçirilmişti. 105 polis şefi Antalya'da, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun hazırlanmasında görev alan hukukçular tarafından eğitilmişlerdi. Eğitimlerde polise zor kullanma, yakalama-muhafaza-gözaltına alma, durdurma ve aramalar vb. konularda yaşanmış örnekler de verileceği belirtiliyor. Örneklerden biri de İzmir Bornova'da alkollü halde polis barikatını aşarak kaçmaya çalışan gencin polis kurşunuyla vurulması olayını içerecek. Polislerin derslere katılıp katılmadığı merkezden anında takip edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber