Sezer, kiracı bulamayınca damping yaptı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10'ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Aşağı Ayrancı Farabi Sokak'taki kendi adına kayıtlı daireyi, bu yılın ağustos ayında emlakçı aracılığıyla 1400 YTL'den kiraya çıkardı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen kira bedelinin yüksek olması nedeniyle evi kiraya veremedi. Rayiç değerin üzerinde kira isteyen Sezer, beş ay geçmesine rağmen kiracı bulamayınca indirime gitti.

Aylarca boş kalan daire nedeniyle yaklaşık 7000 YTL kira kaybına uğrayan Sezer, daha fazla zarar etmemek için kira bedelini 200 YTL düşürerek 1200 YTL'ye çekti. Aşağı Ayrancı semtindeki kira bedellerinin 600 YTL - 1000 YTL arasında değişmesi nedeniyle bu rakam da ortalamanın üzerinde kaldı. Damping şimdilik işe yaramadı.

Sezer 700 YTL aylık bedelle oturan kiracısı Ekrem Temuçin'i 2006 yılı kasım ayında ?daireyi ofis olarak kullanacağı? gerekçesiyle çıkarmıştı. Evde büyük bir tadilata girişen Sezer, dört oda bir salondan oluşan dairenin tüm pencereleri, mutfak, banyo ve yer döşemeleri tamamen değiştirilmişti.

Ankara'nın ünlü emlakçısı Salim Taşçı, Sezer'in, dairesinin, rayiç kira değerinin en fazla 900 YTL olduğunu bildirdi.

Taşçı, şunları söyledi: ?Herhangi bir dairenin kira bedeli belirlenirken, hangi semtte olduğu, binanın yaşı, dairenin bakımı, kaçınca katta olduğu, asansörünün ve otoparkının bulunup bulunmadığı gibi kriterler etkili olur. Sayın Sezer'in, dairesinin bulunduğu binada asansör olmaması dezavantaj. Dairenin içi yenilendi, ancak bina oldukça eski. Dairenin bu kadar zaman kiralanmaması, mal sahibinin her ay zarar etmesine yol açar. Sayın Sezer, her ay boşu boşuna aidat ödemek yerine, 825 veya 850 YTL bedelle daireyi kiraya verse daha iyi.?

Deniz GÜÇER / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber