Hava kirliliği öldürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2007 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava kirliliğinin, özellikle astım ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığının (KOAH) artışına ve hastalarda ölüm riskine yol açtığı bildirildi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava kirliliğinin dünyada ve Türkiye'de halk sağlığını önemli ölçüde tehdit eden ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Dünyada motorlu araç kullanımının artması ve teknolojinin hızlı ilerlemesi nedeniyle hava kirliliğinin daha da arttığını belirten Uzun, dünyada yaklaşık 400 milyon şehirli insanın solunum sistemini etkileyen, trafiğe bağlı hava kirliliğine maruz kaldığını bildirdi.

Hava kirliliğinin solunum sistemine zararlı etkisinin yıllardır bilindiğine dikkati çeken Uzun, şöyle konuştu: "1950'lerden bu yana hava kirliliğinin insan sağlığına olumsuz

etkilerini gösteren kanıtlar vardır. Londra'da 1950 yıllarında solunum hastalıklarına bağlı ölüm oranlarında aşırı artış, yoğun hava kirliliğiyle açıklanmıştır. Londra'da 1952 yılında yoğun hava kirliliği nedeniyle yaklaşık 4 bin ölüm meydana gelmiştir."

Uzun, hava kirliliğine bağlı ölümlerin, dünyadaki tüm ölümlerin yüzde 6'sını oluşturduğuna dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber