Yolsuzluğu rapor ettiği için intihalle suçlanan doçent mahkemede aklandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi'nde yaşanan yolsuzlukları rapor ettiği için görevden alınan, defalarca soruşturma geçiren ve intihalle (eser hırsızlığı) suçlanan Doç. Dr. Koray Elter, mahkemede aklandı.

Kendisine atılan iftiraları mahkemeye taşıyan Elter, sorumluları tazminata mahkûm ettirdi. Zaman, 8 Mart 2005 tarihinde yayınladığı 'Rektör yolsuzluk ihbarını görmezden geldi' başlıklı haberde Marmara Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi ile ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getirmişti. Yolsuzluk haberinden sonra üniversite rektörlüğü, merkez sorumlusu Koray Elter'den kendisinden önceki merkez sorumlusu Prof. Dr. Mithat Erenus'un dönemine ait 1 yıllık bir faaliyet raporu hazırlamasını istedi. O dönemde henüz uzman doktor olan Koray Elter hazırladığı raporda rektörlüğe yolsuzluk iddialarını doğrulayacak bilgiler sundu.

Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Koray Elter, hastanede yapılan yolsuzluğu doğrular mahiyette rapor hazırlayınca görevden uzaklaştırıldı. Ardından, yolsuzluk soruşturması geçiren merkezin eski sorumlusu Prof. Dr. Mithat Erenus tarafından 'intihalle' suçlanarak üniversite yönetimine şikayet edildi. Koray Elter doçentlik sınavına gireceği dönemde de bu sefer jüriye şikayette bulunuldu. Defalarca soruşturma geçiren ve görevden uzaklaştırılan Elter, soruşturmalar sonucunda Koray Elter bilim camiasında aklanarak doçentliğini aldı.

Doç. Dr. Koray Elter, intihal suçlamalarında bulunan Prof. Dr. Mithat Erenus hakkında Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak 25 bin YTL'lik tazminat talebinde bulundu. Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mithat Erenus, 5 bin YTL'lik tazminatı dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödemeye mahkum edildi. Melik Duvaklı, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber