MEB: Atamalarla ilgili bin 293 dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son 4 yılda atamalarla ilgili olarak Bakanlık aleyhine 1293 dava açıldığını bildirdi.

Çelik, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'ın konuyla ilgili soru önergesine verdiği yazılı cevapta, yargı kararlarının yerine getirilerek gecikmeksizin uygulandığını kaydetti.

İlgili mevzuat çerçevesinde asaleten atama yapılıncaya kadar tesis edilen işlemlerin, eğitimin aksamaması, kamu yararı ve hizmetin gerekleri gözetilerek valiliklerce vekaleten atama yapıldığını kaydeden Hüseyin Çelik, bu durumun yargı kararların uygulanmadığı şeklinde yorumlanmasının objektif bir yaklaşım olmadığını belirtti.

Bakanlık aleyhine atamalarla ilgili olarak 1 Ocak 2003-7 Kasım 2007 tarihleri arasında 1293 dava açıldığını bildiren Bakan Çelik, açılan davalar sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulmasına karar verildiğini hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu çerçevede Zonguldak'a yapılan atamaların da Danıştay kararı gereğince iptal edildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber