Prof. Erdin: Alemdaroğlu için çok geç kalındı

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, YÖK'ün, Rektör Kemal Alemdaroğlu'nu görevden almak için ''çok geç kaldığını ve bunun için aslında pek çok sebep bulunduğunu'' söyledi.

Prof. Dr. Erdin, İstanbul Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, YÖK'ün Prof. Dr. Alemdaroğlu'nu görevden alma teklifini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunmasının ardından bu teklifin yanlışlığına ilişkin açıklamaların varolduğuna dikkati çekti.

''YÖK, rektör Prof. Dr. Alemdaroğlu'nu görevden almak için çok geç kaldı ve bunun için aslında pek çok sebep bulunuyor'' diyen Prof. Dr. Erdin, yetersizliklerin üstünün siyasi slogan ve tavırlarla örtülmemesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Erdin, Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun editörlüğünü yaptığı ''Laparoskopik Cerrahi'' adlı kitapta ''intihal'' (başkasının yazısını kendisinin gibi gösterme) yaptığının kanıtlandığını da savundu.

Böyle bir durumda Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun öğretim üyeliği görevini bile yapamaması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Erdin, ''Yetersizliğin üstünü Atatürkçülükle örtüp saklamak mümkün mü?'' dedi. vProf. Dr. Erdin, Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun rektörlüğü süresince hukuka aykırı uygulamalarda bulunduğunu da ileri sürdü.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber