Aşırı sabun kullanımı cildin koruyucu asit tabakasını bozuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 13:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Denizli Devlet Hastanesi cilt hastalıkları uzmanı Dr. Şule Gökşin, aşırı veya çok sık kullanılan sabun ve detarjanların, cildin koruyucu asit tabakasını bozduğunu söyledi.

Dr. Gökşin, kimyasal madde içeren temizleyicilerin aşırı kullanımının derideki yağ oranını azaltarak kurumaya sebep olduğunu belirtti. Temizlik yapmak için suyun tek başına yeterli olmaması sebebiyle gereken temizleyicilerin bilinçli kullanılması gerektiğini ifade eden Gökşin, "Çoğumuz evlerimizin tertemiz ve mikropsuz olması için çeşitli kimyasal maddeler kullanıyoruz. Tuvalet ve fırını temizlemek için asit, banyoyu dezenfekte etmek için fenol, mobilyaları cilalamak için damıtılmış petrol ürünleri, çamaşırlarımızı beyazlatmak için klor cildimizle temas ediyor. Bu maddelerle çok sık temasta bulunmak deri sağlığını bozuyor." dedi.

Bu tür kimyevi maddelerin asallar yüzeyinde bulunan kirleri değil, cildin faydalı yağlarını ayırarak deride yağsızlaşmaya ve dolayısıyla kurumaya yol açtığını anlatan Şule Gökşin, kuruma ve kaşıntı başta olmak üzere birçok cilt hastalıklarına sebep olduğunu söyledi. Gökşin, doğaya karışan kimyasal maddelerin ayrıca çevreyi de tehdit ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber