Tünel kazasında ölen genç kadının ailesine rekor tazminat

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TÜRKİYE'de gelişigüzel kazılmış çukurlar, sürücüler ve yayalar için ölüm tuzağına dönüşürken, ABD'de bir tünel kazasında yaşamını yitiren genç kadının ailesine tam 6 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

ABD'nin Boston kentindeki bir tünelin 12 tonluk tavan kaplamasının koparak bir aracı ezmesi sonucu yaşamını yitiren Milane Delvalle adlı kadının ailesine, tam 6 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi. Mahkeme, tünel tavan kaplamasını yapan New York merkezli Powers Fasteners adlı şirketi, ?tavan kaplamalarında uygun yapıştırıcı malzeme kullanmamaktan' suçlu bularak, şirketin kazada yaşamını yitiren kadının ailesine yüklü bir tazminat ödemesine karar verdi.

Kaza, geçtiğimiz yıl Boston kentini Logan Havalimanı'na bağlayan tünelde gerçekleşmişti.

Yeni evli, 38 yaşındaki Milena ile 46 yaşındaki Angel Delvalle çifti, araçlarıyla tünelden geçerken, tavandan üçer tonluk dört kaplamanın kopmasıyla ezilmişti. Araç, 12 tonluk beton yığının altında kağıt gibi ezilirken, aracı kullanan Angel Delvalle, küçük yaralarla sağ çıkmayı başarmış ancak eşi Milane Delvalle, olay yerinde can vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber