Gürültü cinayetinde polise 5 ayda tahliye

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 yaşındaki Mete Ergün'ü öldüren polis Erdem Yüce'nin 12 yıllık cezası indirimlerle 2 yıl 6 aya düştü. Yüce, tutukluluğu göz önüne alınarak tahliye edilince Ergün'ün ailesi isyan etti

Bağcılar'da gürültü yaptığı gerekçesiyle 20 yaşındaki Mete Ergün'ü vurarak öldüren, bir kişiyi de yaralayan polis memuru Erdem Yüce'nin 12 yıllık hapis cezası indirimlerle 2 yıl 6 aya düşürüldü. Yüce, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edilirken, Ergün ailesi ise karara isyan etti.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Erdem Yüce ile sanık avukatları Ayhan Günay ve Halil İbrahim Koca ve Mete Ergün'ün babası Yektan Ergün katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı Mehmet Ünal, polis memuru Erdem Yüce'nin, "Tahrik altında kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek" ve "Kasten adam yaralamak" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti Yüce'yi "yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan önce 12 yıl hapis cezasına çaptırdı. Yüce'nin bu suçu "haksız tahrik" altında işlediğine hükmeden mahkeme, cezayı 3 yıl hapse indirdi. Sanığın iyi halini de dikkate alan mahkeme heyeti, bu cezayı da 2 yıl 6 ay hapse düşürdü. Cezaevinde tutuklu kaldığı süreyi dikkate alan heyet, Yüce'nin tahliyesine karar verdi. Karardan sonra Ergün ailesi karara isyan etti. Baba Yektan Ergün, "Böyle karar olur mu? Bir canın bedeli bu kadar mı?" diyerek tepki gösterdi.

Bağcılar'daki olay

25 Haziran'da Bağcılar'da meydana gelen olayda, kafe sahibi Mete Ergün'le sivil kıyafetli polis memuru Erdem Yüce gürültü yüzünden tartışmıştı. Kavga sırasında bıçak kullandığı öne sürülen Ergün'ü, Yüce silahıyla öldürmüştü. Mahallede yaşanan gerginlik sonucu Yüce polis karakoluna sığınmıştı. Önce serbest bırakılan Yüce, daha sonra tutuklanmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de olay sırasında yaralanan Yüce'nin fotoğraflarını "Polisin hali" şeklinde Emniyet'in panosuna asmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber