'İpimizi çekerler' sözünü basına veren memurlara ceza

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı kabulü sırasında, ?Hocam fazla konuşma ipimizi çekerler? sözünün yayınlanması Meclis TV çalışanlarına pahalıya patladı. Meclis TV'nin çektiği görüntülerin basına sansürsüz yansıması üzerine 4 çalışan ceza aldı. Görüntülerin yayınlanması üzerine açılan soruşturma sonucunda ziyareti izleyen muhabir, resim kayıt elemanı ve haber merkezi sorumlusuna ?kınama?, kameramana da ?uyarı? cezası verildi.

Dört Meclis TV çalışanı hakkında, söz konusu kayıtların yayınlanmasının ardından, ?657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun disiplin maddesine aykırı hareket etmekten? dolayı soruşturma açılmıştı. Meclis TV'nin dört personelinin cezalandırılma gerekçeleri ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ?Disiplin amiri ve disiplin cezaları?nı içeren 124 ve 125. maddelerine dayandırıldı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, göreve gelmesinin ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan'a da nezaket ziyaretinde bulunmuş basına kapalı görüşme sırasında, YÖK Başkanı Özcan; hem Cumhurbaşkanı Gül'ün hem de Başbakan Erdoğan'ın ?dikkatli konuşma? konusunda uyardıklarını söylemişti.

Meclis TV'de aynen yayınlanan ilginç diyalog basına söyle yansımıştı.

Toptan: Arada sırada bu konularla ilgili katılım için cevap da vermek lazım.

Özcan: Aynısını konuştuk bunların. Sayın Cumhurbaşkanı tavsiye etti. Başbakan ?Aman Hocam' dedi. ?Dikkat' dedi, ?Bir şey söylersin, ipimizi çekerler'.

Ali Ekber ERTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber