O rektör konuştu: Ben aklımı yemedim

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ufuk KEKÜL SABAH

Erdoğan'ın "Rektör darbe çağrısı yapıyor. Sen kimsin ya? Otur oturduğun yerde" dediği Prof. Öztürk yanıt verdi: Ne darbe çığırtkanlığı. Dediklerimi anlamayanlar kitaplarımı okusun..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün "Bir rektör darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya? Otur oturduğun yerde. Orduya akıl verme" diyerek çattığı Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, "Dediklerimi anlamayan, kitaplarımı okusun" sözleriyle karşılık verdi. "Sayın Başbakan'la polemiğe girmek istemiyorum. Yazılı açıklamayla yanıt vereceğim" diyen Öztürk, "Ben akademisyenim. Dış politika uzmanıyım, strateji uzmanıyım. Neyin nerede konuşulacağını çok iyi bilirim. Ne darbe çığırtkanlığı! Ben aklımı peynir ekmekle mi yedim?" şeklinde konuştu. Ülkenin çıkarlarını korumak adına görüşlerini dile getirdiğini anlatan Prof. Dr. Öztürk, "Görüşlerimi yazılarımda, konuşmalarımda dile getiriyorum. Ne demek istediğimi anlamayanlar lütfen kitaplarıma baksınlar" dedi. Öztürk, kişisel web sitesinde yazdığı "Ortadoğu'da Oyunun Yeni Adı: Sünni Cephe" başlıklı yazıda şu ifadeleri kullanmıştı: "Sıcak gelişmelere angaje olmuş ve gücünü buralara aktarmış ve dağıtmış bir Silahlı Kuvvetler'in, içeride rejimin değişmesini önlemedeki rolünün de ciddi şekilde gerileyeceği şüphesizdir"

AVRASYA Gündemi, Türkcelil gibi ulusalcı dergi ve web sitelerinde makaleler kaleme alan Öztürk'ün gündemdeki konularla ilgili görüşleri şöyle:

TÜRBAN: Yeni anayasa önerisinde, yükseköğretim kurumlarında kılık kıyafetin serbest bırakılmasının öngörülmesi, anlaşılır olmaktan uzaktır.

TÜRKLÜK: Yeni anayasada "Türk" kavramının kullanılmasından kaçınılması dikkat çekici. Etnik veya başka ayrım yapılmadan, Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı herkesin Türk kabul edilmesinden duyulan rahatsızlığı anlamakta güçlük çekilmektedir.

'KÜRT BURJUVAZİSİ' ÇIKAR: 1970'li yıllarda uygulamaya sokulan bu önlemler, olumlu sonuç vermemiş; tam tersine, ayrılıkçı Kürt hareketini ekonomik açıdan besleyen bir "Kürt burjuvazisinin" ortaya çıkmasına neden olmuştur. (...) Kürt kökenli bazı işadamları süreçten zenginleşmiş olarak çıkmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber