Karşılıklı teftişte denetçilere tam puan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sayıştay, TBMM Hesaplarını incelemek üzere bir denetçi, TBMM de Sayıştay'ı incelemek üzere bir müfettiş görevlendirdi. Denetim görevi bitince bu iki isim de TBMM tarafından seçilecek Sayıştay üyeliğine aday gösterildi.

YUSUF SAHİCİ
ANKARA-
TBMM ve Sayıştay karşılıklı olarak birbirlerini denetledi. Denetim sonunda ise çok ilginç bir tesadüf sonucu, iki denetim elemanı da TBMM tarafından seçilecek Sayıştay üyeliği için aday gösterildi.

Bir süre önce yürürlüğe giren 5018 sayılı yasa uyarınca, bu yıl TBMM ve Sayıştay'ın denetim yöntemleri değişti. TBMM harcamalarını denetleyen TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu yerine yasa gereği Sayıştay'dan denetçi ataması yapıldı. Sayıştay bu görev için denetçi Mehmet Taş'ı görevlendirdi.

İŞ BİTTİ ADAYLIK GELDİ
Yasa gereği TBMM de, Sayıştay'ın dış denetimini yapması için İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi görevlendirmesini talep etti. Bakanlık da, TBMM'ye bu denetim görevi için, müfettiş Yakup Güneri'nin ismini bildirildi. Sayıştay denetçisi Mehmet Taş, TBMM'nin hesaplarını incelerken, Mülkiye müfettişi Yakup Güneri de Sayıştay'ın dış denetimini üstlendi.

Bu görevlendirmelerin ardından ve incelemenin tamamlanmasından sonra ilginç bir gelişme oldu. Sayıştay Genel Kurulu tarafından Taş ve Güneri'nin isimleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na "Sayıştay üye adayı'' olarak gönderildi.

Sayıştay'a üye seçimini TBMM Plan Bütçe Komisyonu yapıyor. Aday listesinde yer alan Mehmet Taş ve Yakup Güneri'nin dışında bir başka tesadüf de İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu'nun danışman kadrosundan oldu. Bakan Aksu'nun danışmanı olan Sami Bulut'un ismi de listede yerini aldı. Sayıştay, TBMM Hesaplarını incelemek üzere bir denetçi, TBMM de Sayıştay'ı incelemek üzere bir müfettiş görevlendirdi. Denetim görevi bitince bu iki isim de TBMM tarafından seçilecek Sayıştay üyeliğine aday gösterildi.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber