ÜAK toplantısına YÖK Başkanı Özcan katılmıyor

Haber Giriş : 23 Ocak 2008 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi'nde yeni üye belirlemek için yarın toplanacak olan Üniversitelerarası Kurul'a (ÜAK) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın katılmayacağı bildirildi. Kurul'un bundan önce eski başkan Erdoğan Teziç başkanlığında belirlediği ismin ataması aradan bir aydan fazla süre geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmadı.

YÖK üyeliği için bir isim belirleyerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak olan ÜAK'ye YÖK Başkanı Özcan katılmayacak. Kurul, yarın Ankara Üniversitesi'nde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın başkanlığında toplanacak. Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü için YÖK üyeliğinden istifa eden Prof. Dr Ethem Tolga'nın yerine gelecek kişi ÜAK tarafından belirlenecek. ÜAK'de üniversite rektörlerinin yanı sıra ÜAK temsilcileri de hazır bulunacak.

ÜAK, 12 Aralık 2007'de Prof Dr. Erdoğan Teziç ile birlikte yaptı son toplantısında, Kurul'da görev süresi 18 aralık 2007'de dolan Anayasa Profesörü Nemci Yüzbaşıoğlu'yu 91 oyla yeniden YÖK üyeliğine seçerek Cumhurbaşkanı Gül'e göndermişti. Gül, Yüzbaşıoğlu'nun atamasını hala onaylamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber