Her müdüre bir polis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 3. büyük kenti olmasına ve yoğun göç almasına karşın İzmir'deki okullarda güvenlik sorunu bulunmadığı, son iki yıl içinde asayiş olayı yaşanmadığı öğrenildi.

Alınan önlemler sayesinde eğitimde göçün olumsuz etkilerinin görülmediği belirtilen kentte, baş aktörleri okul müdürlerinin oluşturduğu uygulama kapsamında, her yöneticinin cebinde bir polisin telefon kaydının bulunması sayesinde herhangi bir olay anında 3 dakika içinde müdahale imkanı yaratıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, yoğun hizmet içi eğitimle öğretmenlerin duyarlı hale getirilmesi, yeni okul binaları açılmasıyla İzmir'in göçün olumsuz yansımalarını yaşamasının önlendiğini bildirdi.

Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Türkiye'nin en güvenli okulları İzmir'dedir. İl Emniyet Müdürlüğümüzün olumlu yaklaşımı ve işbirliği sayesinde 2 yıldır okullarımızda hiç bir asayiş olayı yaşamıyoruz. Bu da büyük bir kent olmamıza rağmen çok önemli bir durumdur. İşin başındaki bizler, çalışmalara ne kadar yoğunlaşırsak sonucu o kadar olumlu oluyor. Sırf bu amaçla okul müdürlerimizle birkaç kez bir araya geldik. Bu görüşmelerde okullarımızda sportif ve sosyal etkinliklerin güçlendirilmesini istedim. Bütün okullarda folklor ekiplerinin oluşturulmasını istedim. Şu anda bunlar hayata geçiyor.?

?EN ÖNEMLİ AKTÖRLER OKUL MÜDÜRLERİ?

Kamil Aydoğan, okul müdürlerinin motivasyonunun önemine değinerek, ?Onları ne kadar çok işin içine sokarsanız o kadar yarar sağlarsınız. Eğitimde okul müdürleri çok önemli unsurdur? dedi.

İzmir'de okullarda asayiş sorununun giderilmesinin en önemli aktörlerinin okul müdürleri olduğunu bildiren Aydoğan, güvenlik güçlerinin işbirliğinin de önemini vurguladı. Aydoğan, şunları kaydetti:

?Emniyet, okulların içine girmedi. Ancak okul çevrelerinde yıllar önce bu kurumlardan atılmış lise çağında insanlar var, gelip rahatsızlık yaratıyorlardı. Okul müdürü emniyetten destek görmezse kesinlikle zayıf kalıyordu, ancak şu anda çok güçlendiler. Bütün okul müdürlerinin cebinde bir memurun telefonu kayıtlı, arandıklarında 3 dakika içinde gelecek durumdalar. İzmir genelinde böyle bir sistem var ve çok rahatız.?

Aydoğan, bina içinde kontrolün milli eğitimin, dışardaki güvenliğin ise emniyet tarafından sağlanmasıyla herkesin rahatladığını sözlerine ekledi.

OKUL TİMLERİ

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan okul timlerinin, 80'in üzerinde personel, 10 motorize ekiple görevde bulunduğu öğrenildi.

Timlerin sorumluluk aldığı okullarda, okul yönetimi, rehber öğretmenler, okul aile birliği başkanları, veliler ve öğrencilerle sürekli diyalog içinde bulunduğu, esnafla da görüşerek çevrede gerekli önlemleri aldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber