Askere, eş dövmeme eğitimi

Haber Giriş : 17 Ekim 2004 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeriyede daha önce cinsel eğitim başlatan BM, şimdi de şiddete karşı eğitim programına hazırlanıyor. BM, TSK'nın ardından şiddete karşı eğitim programını futbol kulüpleri ve ünlüler ile sürdürecek.

Birleşmiş Milletler (BM), AB'ye adaylık sürecinde Türkiye'ye destek vermeye devam ediyor. Askerlere cinsel eğitim veren BM Nüfus Fonu, şimdi de şiddete karşı eğitim için çalışmalarına başladı. TSK'da, bugüne kadar yaklaşık 500 bin Türk gencine cinsel hastalıklara karşı korunma, nüfus planlaması gibi alanlarda verilen eğitimin, önümüzdeki yıl 'şiddete karşı eğitim' ile sürdürüleceği belirtildi. Türkiye'de her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığı belirtilirken, kadına karşı şiddeti önlemek için erkeklerin eğitiminin esas olduğu kaydedildi. Bu amaçla BM'nin futbol kulüplerinin yanısıra, 25 kadar ünlü isimle de temas halinde olduğu belirtildi. Futbol kulüplerinin yanısıra, ünlü isimler, reklamlar aracılığıyla kadına karşı şiddet kullanımına son verilmesi çağrısında bulunacak.

BM, "kadınlara eşit imkan" sağlayacak bir yasanın da, AB sürecinde kabul edilmesi için girişimlerini sürdürüyor. Kadınların, erkeklerle eşit iş olanaklarına sahip olması, karşılaştıkları cinsel ayrımcılık ve tacizlerle ilgili koruma getirmeyi amaçlayan yasanın önümüzdeki yıllarda yasalaşması için BM'nin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. HIV virüsü taşıyıcılarının sayısının Türkiye'de her geçen gün arttığı belirtilirken, sünnetin de başta HİV olmak üzere cinsel hastalıkların bulaşmasında önleyici bir öge olduğu belirtildi.

Kışlaya esrar sokmak isterken yakalandı

Kütahya'da kışlaya esrar sokmak isteyen bir er ile esrarı temin ettiği iddia edilen genç kız tutuklandı. Kütahya İl Jandarma Alay Komutanlığı giriş kapısında görevlilerce üst araması yapılan Jandarma Er Serkan Ç'nin üzerinde, sigara paketi içine gizlenmiş, kağıda sarılı durumda 2,8 gram esrar ele geçirildi. Serkan Ç'nin, esrarı arkadaşı Meryem Kılıç'ın (21) verdiğini söylemesi üzerine, bu kişi de gözaltına alındı. Meryem Kılıç, nöbetçi mahkemece tutuklanırken Er Serkan Ç'nin ise İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber