Danıştay'dan belediye başkanı için soruşturma vizesi

Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 1. Dairesi, AKP hakkında Anayasa Mahkemesi'ne açılan kapatma davasında siyasi yasak getirilmesi istenen 71 kişi arasında yer alan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında soruşturma vizesi verdi. Balaman ve 34 belediye üst düzey çalışanı Devlet İhale Kanunu'na aykırı hareket ettikleri iddiasıyla soruşturulacak.

Yaptığı bir konuşmada, "Türbanlı bir kadın belediye başkanı veya daire başkanı da olabilmeli" dediği için hakkında siyasi yasak istenen Balaman, Danıştay'ın verdiği soruşturma vizesinin ardından Kamu İhale Kanunu'na aykırı hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanacak.

Balaman hakkında Mehmet Bozkurt, Mahir Göker, İsmail Keskinoğlu, Uğur Betselci, Muhittin Gül, Cihan Zengi, Cüneyt Kadıgöl, Hasan Savaş Salman ve Şenel Karakaya'nın yaptığı suç duyurusuna ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı kısmen soruşturma izni verdi. Bakanlığın verdiği karara yapılan itirazı görüşen Danıştay 1. Dairesi, itirazı kabul ederek soruşturma izni verilmeyen konularda da Balaman'ın soruşturulmasına vize verdi.

Balaman hakkında soruşturma izin verilen kararda, kilit parke taşı, 2 bloktan oluşan prefabrike betonarme hizmet alımı işi ile bazı hizmetlerin kesinleşmiş vergi ve SSK borcu olmasına karşın Belediyenin yüzde 50 ortaklığındaki Isparta Turizm ve Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketine verildiği belirtildi. Buna karşın ihalede İstem Isparta Taşıma Turizm Temizlik ve Mühendislik Hizmetleri Ticaret ve Limited Şirketi'nin devre dışı bırakıldığı belirtilerek, belediye yöneticilerinin Kamu İhale Kanunu'nun 10. maddesine aykırı davranıldığı sonuçuna varıldığı ifade edildi.

Danıştay 1. Dairesi, isnat edilen eylemlerin soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararının kaldırılmasına oyçokluğu ile karar verdi. Danıştay, Balaman ve 34 belediye çalışanı hakkında verdiği kararın bir örneğini İçişleri Bakanlığı'na bir örneğini de soruşturma açması için Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber