Sözleşmeli sağlık personeli evliler boşanıyor, bekarlar evlenemiyor

Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen'e şikayetlerini mail yoluyla dile getiren Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli olarak çalışan personel, eş durumu tayini olamamasından, becayiş hakkı verilmemesine kadar birçok konuda şikayetçi. Bekarlar bu nedenle evlenemediklerini, evliler ise eşinden ayrı yaşamak durumunda kaldıklarını belirtiyorlar.

- Türk Sağlık-Sen'e şikayetlerini mail yoluyla dile getiren Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli olarak çalışan personel, eş durumu tayini olamamasından, becayiş hakkı verilmemesine kadar birçok konuda şikayetçi. Bekarlar bu nedenle evlenemediklerini, evliler ise eşinden ayrı yaşamak durumunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Türk Sağlık-Sen'den edinilen bilgiye göre, sözleşmeli olarak çalışan personeller sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm yolu bulunması amacıyla sendikayı özellikle tayin durumu konusunda mail yağmuruna tutuyor. Maillerde, Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli olarak çalışan personel eş durumu tayini olamamasından, becayiş hakkı verilmemesine kadar birçok konuda şikayetçi. Özellikle şikayetler arasında tayini yapılmadığı için, nişanlısından ve eşinden ayrılma noktasına gelenler, ayrı şehirlerde oldukları için çocuklarını göremeyenler ve askerlik dönüşü işe başlayamayacağı endişesi yaşayanların sorunları dikkati çekiyor. Gelen maillerden bazıları ise şöyle sıralanıyor:

?Eşim 4/b statüsünde çalışıyor. 4 aylık bebeğimiz var ve ben Muştayım. Eşim İstanbul'da bebeğimiz Malatya'da. Bu duruma hangi anne hangi baba dayanır ki? Sizden ricam; ne yapalım istifa etmekten başka çare yok. Bekleyelim mi umut var mı? Eşimin durumu çok kötü emeğine mi yansın, çocuğuna mı, bana mı? Bu maili bakanın okumasını isterdim. Muş-Bayan?

?Ben evlenmek istiyorum. Eşim olacak kişi asker ve haziranda doğuya tayinci ve ben 4/b'li olduğum için ayrılmak durumundayız. İstifayı bile göze aldım ancak sevdiğim bunu kabul etmiyor. Beklemekle olmuyor. Becayiş hakkım yok, tayin hakkım yok zaten. Özelde çalışayım diyorum. Ancak doğuda özel pek yok. Söyleyin şimdi ben ne yapayım? Hayatımın en güzel kararını nasıl vereyim? Üstelik onu severken elim kolum bağlı iken, ne olur yardım edin, gerçekten çok zor durumdayım. İstanbul- Bayan?

?Benim sorunum bütün 4/b'liler gibi askerlik. Ben askere gitme hazırlığındayım ve döndüğümde ne olacak bilemiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.Erkek-İzmit?

?Ben artık bizlerin, sözleşmeli çalışanların tayin hakkını elde ettiklerini düşünüyorum. Direkt tayin hakkı olmayacaksa eş durumundan tayin kapılarının açılmasını ve artık ailelerini bu tayin meselesinden boşanarak yuva yıkmamaları gerektiğini düşünüyorum. Bayan-Eskişehir?

?Değerli yol arkadaşlarım sendika olarak biz sözleşmeli çalışanlara verdiğiniz destekten ötürü canı gönülden teşekkürlerimi borç bilirim. 4924 sözleşmeli çalışan olarak eşim de sözleşmeli olduğundan dolayı ayrı yaşamaktayız. Bizlere yapılan bu zulme dur deyin, rica ediyoruz. Kahramanmaraş-Erkek?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber