Gabar'da sondaj kulesi altında kalan 3 işçiden 2'si kurtarıldı

Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan 3 işçiden 2'si yaralı kurtarıldı. Enkaz altında kalan mühendis ise hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2024 16:00, Son Güncelleme : 21 Temmuz 2024 17:47

Sabah saat 10.50 sularında Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın 27 nolu petrol arama sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu 3 işçi altında kaldı. Valilikten yapılan açıklamada, "Valimiz Cevdet Atay, Gabar Dağı'nda Şehit Aybüke Yalçın 27 nolu petrol sahasında petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan işçileri kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor. AFAD, UMKE, itfaiye, TPİC ve TPAO uzman ekipleri ve Jandarma ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal ederek kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kalan 3 işçiden 2'si yaralı olarak kurtarılmış, 1 işçimiz helikopterle hastaneye kaldırılmış, kurtarılan diğer işçimizin hastaneye nakil işlemlerine başlanmıştır. Enkaz altında kalan diğer işçimizi kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.

MÜHENDİSTEN ACI HABER

Enkaz altında kalan bir mühendisin ise cansız bedenine ulaşıldı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilik, sosyal medya hesabından "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopter ile hastaneye sevk edilmiştir. Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiştir. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yararılarımıza da acil şifalar diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın petrol sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesine ait beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşandığını bildirdi.

TPAO konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklama yayımladı.

Kule enkazının altında kalan mühendis Mehmet İrfan Güler'in hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, "Kazada yaralanan 2 işçimiz ise hastanede tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak TPAO tarafından müfettiş atanmış olup detaylı inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah?tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı işçilerimize acil şifalar dileriz." ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber