G.Doğu'ya bin 865 yeni derslik yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da açıkladığı "GAP Eylem Planı" ile Güneydoğu'ya eğitim alanında da büyük yatırımlar geliyor. Bölgeye 5 yıl içinde bin 865 yeni derslik yapılacak.

Terör olayları nedeniyle eğitim alanında da büyük gerilemenin yaşandığı Güneydoğu'ya yeni yatırım hamleleri başlıyor. Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı GAP Eylem Planı çerçevesinde zorunlu eğitimden derslik açığına kadar birçok alanda yatırımlar yapılacak. Bütün eğitim kademelerinde altyapı geliştirilecek ve fırsat eşitliği sağlanacak.

Eğitimde fırsat eşitliği için okul öncesi eğitim yüzde 50 artırılacak. Yatırımlar sayesinde zorunlu eğitime gelmeyen öğrenci kalmayacak. bin 865 yeni derslik yapılacak. Tam 9 bin 43 öğrenci okula kazandırılacak. Orta öğretimde okuma oranı yüzde 90'a çıkarılacak. Güneydoğu'da öğrencilerin barınma sorununun giderilmesi amacıyla da biner kişilik yurtlar yapılacak.

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yasin Yıldız, eğitim alanında ihtiyaç duyulan bir konunun eylem planına dahil edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Yatırım anlamında önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Yıldız, artan talepler karşısında yatırım olmaması halinde bu yükü kaldırmalarının mümkün olmadığını kaydetti.

Normal eğitim için 20 bin, ikili eğitim için 10 bin dersliğe ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yıldız, "ilk etapta Diyarbakır'a 5 bin dersliğin yapılacak olması bizleri sevindirdi. Yıllarca ihmal edilmiş bir yere biranda yüzde 50 çözüm olması sevindirici. İnşallah yatırımların devamı da gelir. Ülkemizde istikrar oldukça, bu tür yatırımların süreceğine inanıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber