Altivi.com'un sahibi serbest kaldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Haziran 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Gece hayatının aranan ismi Germiyanlıgil, Altivi vurgununda ?server' kurbanı olduğunu söyledi, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı

İSTANBUL'DA ünlü işadamı Mehmet Germiyanlıgil ile birlikte 22 kişinin gözaltına alındığı ?www.altivi.com' operasyonunda polis ilginç detaylara ulaştı. 660 bin üyeli sitedeki ürünlerin belli gruplar tarafından alındığı ortaya çıktı.

Sitede şimdiye kadar satışa çıkarılan 205 araçtan 92'sini Ankara'dan 11 kişilik bir grubun, plazma televizyonları ise İstanbul'daki başka bir grubun aldığı belirlendi.

İHALEDE SERVER KİTLENİYOR

Bilişim polisi firma serverlarına, yeni server eklenerek ihalenin kızışma anında sistemin kilitlendiğini ve böylece kimsenin teklif veremediğini tespit etti.

Kendisinin de dolandırıldığını öne süren Germiyangil sevk edildiği mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sistemden ikişer, üçer araba aldıkları belirlenen Atilla G., Gürsel G. ve Kamil S. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


'Ne yaptıysa çalışanlar yaptı, ben de mağdurum'

Ferit ZENGİN - Yalçın BEL - Çağdaş ÇETİNDEMİR Haya

Türkiye'nin internet üzerinden kapalı teklif usulü ile ihaleyle satış yapan ilk internet sitesi olan ve hafta içinde İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla, arasında şirket sahibi, genel müdürü ve finans müdürü ile birlikte 23 üyesi gözaltına alınan Altivi.com şirketindeki milyonlarca YTL'lik vurgunun, şirket server'ının incelenmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen Mehmet Germiyanlıgil'in verdiği ifadede "Benim olup bitenlerden haberim olmamıştır. Ne yaptıysa çalışanlar yapmıştır. Ben de mağdurum" dediği öğrenildi. Germiyanlıgil'in de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Duruşmada sonunda Atilla Genç, Gürsel Koca ve Kamil Serhat Akbulut tutuklanarak, Ümraniye Cezaevi'ne konuldu. Soygunun Ekim 2007 sonlarında Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Bülent T. isimli site üyesi bir devlet memurunun şikâyeti sonrasında başlatılan çalışmalar kapsamında ortaya çıkartıldığı öğrenildi. Katılım ücreti 10 YTL olan bir ihaleye 603 adet teklif sunup ihaleyi kazanamayınca 6030 YTL'sini geri isteyen, fakat önce Altivi Shop'tan alışveriş yaparak parasını alabileceği cevabıyla karşılaşan, ardından da alacağı hizmet kesintisi bedeli adı altında 60 YTL 30 kuruşa indirilen Bülent T.'nin şikâyetiyle önce siteyi izlemeye alan bilişim polisi, 3 ay süreyle müşteri kılığına bile girerek siteyi çözmeye çalıştı.


İşte 5 adımda vurgun

1- Server'ın yanına ikinci bir server yerleştirilerek teklifler görüldü.

2- En yüksek teklifin aynısını vererek gerçek müşterinin verdiği teklifi kırdı.

3- İkince server üzerinden önemli ihaleler esnasında siteye ataklar gerçekleştirilerek katılımcıların teklif vermesi engellendi.

4- Kanunen girmemeleri gereken ihalelere yedek server'lar üzerinden girildi.

5- Başkalarının kredi kartları üzerinden ihalelere katılıp ardından kazanılan ürünün tekrar şirkete yönlendirildiği tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber