Gaziantep'te 'Zirve Üniversitesi' kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Zeynep Yücetaş - İpek Kültür ve Eğitim Vakfı, Gaziantep'te "Zirve Üniversitesi"ni kuracak.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) dün düzenlediği 11. Genel Kurul toplantısında, İpek Kültür ve Eğitim Vakfına ait üniversitenin kurulmasına ilişkin teklifi olumlu bularak, Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verdi.

İpek Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, yaptığı açıklamada, nisan ayında YÖK'e başvurduklarını ve dosya, incelendikten sonra dün yapılan YÖK Genel Kurulu'nda görüşülerek Zirve Üniversitesinin kurulmasına ilişkin olumlu görüşün, Milli Eğitim Bakanlığına yollanmasına karar verildiğini belirtti.

Zirve Üniversitesinin, Gaziantep'te Kızılhisar bölgesinde toplam 487 bin metrekarelik alanda yapılacağını ifade eden Nakıboğlu, üniversitenin, fen edebiyat, iktisadi idari bilimler, mühendislik, eğitim, hukuk, iletişim, mimarlık ve tasarım fakülteleri ile meslek yüksek okulundan ve enstitülerden oluşacağını anlattı.

Taner Nakıboğlu, üniversitenin inşaat çalışmalarının nisan ayında başladığını ifade ederek, "Onay çıkması durumunda, Zirve Üniversitesi Eylül 2009'da eğitime başlayacak ve Gaziantep'te açılan ikinci üniversite olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber