Emniyeti ayağa kaldıran taslak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Eylül 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalanlanan atama taslağı ortaya çıktı

AKŞAM'In ?Mülkiyeli polisler geliyor? başlığıyla duyurduğu, kaymakam ve vali yardımcılarının Emniyet'in üst düzey kadrolarına atanabilmelerine imkan sağlayacak taslak, Emniyet teşkilatını karıştırdı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, AKŞAM'ı arayarak ?Böyle bir çalışmamız yok. Elimizde yeterince, yetişmiş personel mevcut. Böyle bir taslağa da gerek yok? dedi. İçişleri Bakanlığı'ndan da benzer yönde yazılı bir açıklama geldi. Ancak taslak metnin Başbakanlık tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı'nın bilgisine sunulduğu ortaya çıktı. AKŞAM, taslak metne ulaştı.


19 Eylül 2008 Kaymakam emniyet müdürleri geliyor
20 Eylül 2008 Mülkiyeli polisler üst düzey Emniyet yetkililerini kızdırdı


KAOS KORKUSU

Üst düzey polis yetkilileri, kaymakam ve vali yardımcılarının atanmalarının Emniyet teşkilatını kaosa götürmenin dışında başka bir işe yaramayacağını savunuyor. Muhafazakar televizyon kanallarında da ?İçişleri Bakanlığı ne yapmaya çalışıyor? yaklaşımıyla taslak çalışma eleştirildi. Taslak metnin Başbakanlık tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı'ndan görüş istendiği ortaya çıktı. AKŞAM'ın ulaştığı taslak metinde düzenleme şu şekilde öngörülüyor:

?4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 15. maddesi aşağıdaki gibi değiştirilmiştir. Madde 15- Birinci, ikinci ve üçüncü meslek derecelerine dahil emniyet hizmetleri sınıfındaki görevlere, birinci sınıfa yükselmiş ve bu niteliğini kaybetmemiş mülki idare amirleri arasından ortak kararname ile atama yapılabilir.?

Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber