Kamu-Sen, raporu tekrar yırttı

Haber Giriş : 17 Kasım 2004 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Kaboğlu'nun elindeki Azınlıklar Raporu'nu yırtan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Bu rapor 100 bin kere karşımıza çıksa yine yırtarız, yırtmaya da devam edeceğiz" dedi.

Fahrettin Yokuş, Kamu-Sen Samsun İl Temsilciliği'nde, İl Temsilcisi İsmet Çiftci ve şube başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Azınlık Hakları Raporu bir kez daha yırtıldı. Raporda, Anayasa'nın değiştirilmez hükümlerine, dil birliğine, milli bütünlüğe ve Türk kimliğine dil uzatıldığını belirten Fahrettin Yokuş, "Bu raporu hazırlayanlar yarın bayrağımıza, toprak bütünlüğümüze ve yüce dinimize saldırmayacaklarının garantisini kim verebilir? Kafalarını azınlıklarla bozmuş olanların Türk milletinin temel değerlerine saldırmayı alışkanlık haline getirdikleri görülmektedir. Anayasamızın temel niteliklerine yapılan saldırı karşısında Meclis Başkanı ve Başbakanın sessizliklerine bir anlam veremiyoruz. Türk milleti, sizden açık ve net bir ifadeyle bu ihanet belgesinin karşısında olduğunuzu duymak istiyor" dedi.

'Sevr Sendromu' ifadesi özellikle kullanılarak bu rapordaki görüşlere karşı çıkabileceklerin baskı altına alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Yokuş, "Bu anlayışa göre bu rapora karşı çıkan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve milyonlarca vatandaşımız ruh hastası sayılmaktadır. Bize göre Azınlıklar Raporu bir ihanet belgesidir. Kamuoyuna bu belgeyi sunmak görevimizdir. Türkiye Kamu-Sen olarak 58. Hükümet zamanında oluşturulan İnsan Hakları Danışma Kurulu, Kurul Başkanı İbrahim Kaboğlu'nun keyfi uygulamalarıyla sulandırılmış ve güvenilirliğini yitirmiştir. Bu kurul lağvedilerek yeniden yapılandırılmalıdır" diye konuştu.

Konuşmasını rapordan alıntılar yaparak sürdüren Fahrettin Yokuş, "Bu ülkede kim Türkiye Cumhuriyeti kimliği almak istemiyorsa gitsin istediği ülkenin kimliğini alsın. Hatta biz Türkiye Kamu-Sen olarak onlara yardımcı da olabiliriz. Yeter ki, bu ülkeden gitsinler ve bir daha gelmesinler. Gitsinler hainler nerenin vatandaşı olacaklarsa olsunlar. Bu ihanet belgesi olan Azınlıklar Raporu'nu Türkiye Kamu-Sen'in tüm mensupları adına, bize cumhuriyeti emanet eden Atatürk'ün ve silah arkadaşları ve yüce Türk milleti adına değil bir defa 100 bin defa karşımıza çıksa yırtarız, yırtmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Azınlıklar Raporu, Kamu-Sen İl Temsilcisi ve şube başkanları tarafından yırtılarak yere atıldı.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber