Hayırseverler kriz dinlemedi... İHH'nın aldığı bağış yüzde 15 arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2008 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırsever vatandaşlar 'krize' rağmen kurban bağışında bulunmak için birbirleriyle yarıştı. İHH'nın aldığı bağış geçen yıla oranla yüzde 15 arttı. Deniz Feneri de bayrama iki gün kala geçen yılın rakamlarına yaklaştı.

OKTAY MEHMET / İSTANBUL

Hayırseverler kriz söylentisine aldırış etmeden kurban bağışında bulunmak için yardım kuruluşlarına akın etti.

Tatil dolayısıyla bankalar kapalı olunca dün yardım kuruluşlarının merkezlerinde önemli yoğunluk yaşandı. Geçen yıl 25 bin kurban bağışı alan İHH, dün itibariyle 30 bin bağışla bu sayıyı yüzde 15 aştı. Kurban Bayramı'nın ikinci gününe kadar bağış kabul edecek olan İHH yöneticileri bağış miktarının 45 bine ulaşacağını bekliyor.

Deniz Feneri Derneği ise her türlü karalama kampanyasına karşın çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Bağışlar, hayırseverlerin kampanyaları inanmadığını ortaya koydu. Dernek yöneticilerinin verdiği bilgiye göre 2007'de 135 milyon YTL ayni ve nakdi yardım dağıtımı yapan Deniz Feneri, dün itibariyle bu rakama ulaştı.

2007'Yİ AŞACAĞIZ

Bu sene 3. kez bağış kampanyası düzenleyen Kızılay ise 2007'de yakaladığı 30 bin bağış rakamını bu yıl aşacağına inanıyor. Vatandaşların bağışlarını kabul etmeye bayramın üçüncü gün saat 12.00'ye kadar devam edilecek. Arife ve bayram süresince yayınlanacak televizyon programları nedeniyle Kızılay, kurban bağışlarında önemli bir artış bekliyor. Kızılay, ücretsiz hizmet veren '168' çağrı merkezi ve 'www.kızılay.org' adresinden bağış kabul ediyor.

KRİZE İTİBAR EDİLMEDİ

Kimse Yok mu Derneği'nden İsmail Kılınç da kurban bağışlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Hayırsever Türk halkı kriz dinlemedi. Geçen yılki rakamları aşacağımıza inanıyoruz. Bayramın birinci gün akşamına kadar yardım kabul etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlar derneğin genel merkezine, 26 şubeden birine veya 'www.kimseyokmu.org.tr' adresine bağışta bulunabilir.

Bankalar kapanınca bağışlar elden yapıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı en yoğun bağışı bugün ve yarın bekliyor. Finans kuruluşlarının kapalı olması nedeni ile İstanbul'daki vatandaşlar bağışlarını dün derneğin Fatih'teki merkezine gelerek yaptı. Bunun dışında vatandaşlar online ve tele bağış sistemiyle de bağış yapıyor. İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Kurban Bayramı'nın ikinci günü saat 15.00'a kadar bağış kabul edeceklerini söyledi. Dede, "Vatandaşlarımız bizzat vakıf merkezine gelerek elden kurban bağışında bulunabilirler. Vakıf merkezine gelemeyenler ise 'www.ihh.org.tr' adresinden veya 0212 631 21 21 numaralı telefonu arayarak bağışlarını yapabilirler. Dünyanın 110 ülkesinde hayırsever Türk halkının kurbanlıklarını vekaleten keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber