Atalay: Yeni yerler çıkabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen kroki ve dokümanlar incelendikçe yeni yerlerin varlığının ortaya çıkması halinde buraların aranabileceğini söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, soruşturma kapsamında Ankara'da bazı yerlerin kazılması sonucu silah ve mühimmat ele geçirildiğinin hatırlatılarak başka yerlerin kazılıp kazılmayacağı sorularına, "Krokiler, eldeki dokümanlar incelendikçe yeni yerler çıkabilir. 'Şurada, burada var' diyebileceğimiz bir şey yok. Kazılardan çıkan mühimmat çıktıkça inceleniyor. Yeni yerler de çıkarsa, gerekirse aranabilir" karşılığını verdi.

Yeni doküman ve krokiler olup olmadığı sorularına, "Bilmiyorum" karşılığını veren Atalay, bunlarla ilgili bilgisi olmadığını belirterek, "Onları bilemeyiz. Soruşturma sürecini yürüten savcıların denetimindedir" dedi.

İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili başlattığı bir soruşturma olup olmadığı sorusuna karşılık Atalay, "Burada biliyorsunuz polisler de var. Hem emekliler var hem halen görevde olanlar var. Bir emniyet müdürü, bir polis var. Onlar da şu an tutuklananlar içindedir. Hangi kurumdan olursa olsun. Böyle durumda eğer gerçekten suç işliyorsa, o konuda kurumlardan ayrı olarak o bireylerle ilgili gerekli işlemler yapılır" diye konuştu.

YARSAV Başkanı'nın eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Atalay, "Ben o tartışmalara girmeyeyim. Şu anda işi yürüten yargı. Konuşan da yargı mensubu. Ben onları birazcık yargının dışına çıkmış bir siyasi üslup olarak değerlendiriyorum, Başkan'ın dünkü konuşmalarını... Uygun zamanda ve zeminde konuşulabilecek çok şey olabilir. Ama şu anda yargının yürüttüğü bir iş biz de çok fazla konuşmak istemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Aykırı işlem yapan olursa"

Bir gazetecinin, "Gözaltına alınanların gözaltına alınış biçimi de çok eleştiri konusu oldu? Bu konuda polis teşkilatında başlattığınız bir takım girişimler var mı?" şeklindeki sorusuna Atalay, şu karşılığı verdi:

"Bu konuda, şu şahıs, bu şahısla ilgili değil. Genel olarak...Yakın zamanda ben bir genelge yayınladım. Hatta şimdi yanımda. 5 Aralık'ta yayınlanmış. Tamamen gözaltı süreciyle ilgilidir. Burada bütün hassasiyetlere dikkat çekiyorum; "Soruşturma evresinin gizli olduğu daima gözönünde bulundurulacaktır. Bu nedenle soruşturma evresinde gözaltındaki bir kişinin suçlu olarak kamuoyuna duyurulmasına, basın önüne çıkarılmasına ve çıkartılmasına, kişilerin basınla sorulu cevaplı olarak görüştürülmesine, görüntülerinin alınmasına ve teşhirine sebep verilmemelidir' diye en detayına kadar iniyorum. 1,5 sayfalık bir genelgedir. Şu anda Bakanlığın internet sitesinde bulabilirsiniz. Buna aykırı işlem yapan olursa, bunlarla ilgili değerlendirme yapılır. Ben daha Perşembe günü Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliğine talimat verdim. Şu anda Ankara Valiliği bu konuyla ilgili zaten inceleme başlattı. Bu konuyu ben çok önemli görüyorum."

Kaç polisle ilgili inceleme başlatıldığı sorusu üzerine Atalay, 'Başlattılar arkadaşlar. Gözaltı süreciyle ilgili bize de bilgi gelir. Ben bunları genel anlamda söylüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber